Esteu aquí: Inici Patrimoni MOLT PRIVAT Cívic Tàrraco Els usos del patrimoni

Els usos del patrimoni

En el marc de les Jornades del Patrimoni Mundial a Tarragona, la conselleria de Patrimoni Històric – Museu d’Història de Tarragona va organitzar la jornada de debat i participació “Els usos del patrimoni”,  que va tenir lloc divendres 2 de desembre de 2016, de 9 a 14 h a la Casa Canals.

Durant la jornada, a més de les ponències i la taula rodona sobre temes que afecten a la gestió i els usos del patrimoni històric de Tarragona, també s'ha iniciat un procés participatiu al voltant del tema, que durarà fins al 15 de febrer de 2017 i que té per objectiu configurar un mapa d'idees que, un cop analitzades i valorades tècnicament, es puguin incorporar al protocol d'ús per a la cessió d'espais patrimonials.

Considerem patrimoni històric i artístic de Tarragona el llegat arqueològic, l’immoble i els monuments commemoratius a la via pública. Sobre aquesta herència tenim l’obligació de de socialització, per fer-lo comprensible a la ciutadania actual, i de conservació, per transmetre’l a les generacions futures. La finalitat de la jornada i el procés posterior és promoure la participació ciutadana i el consens per definir l’ús apropiat del patrimoni en el present

Imatge nocturna de  l'Amfiteatre

COM FUNCIONA MESSAGENES

Messagenes és una eina tecnològica que funciona de forma semblant a una xarxa social contextualitzada i moderada en què s'obren diferents 'news rooms' de debat i participació al voltant de preguntes que es van formulant. Els usuaris poden participar-hi, via web o mobile app, previ registre al news center de Participació.

QUÈ FEM AMB LES DADES

Messagenes és una “xarxa social contextualitzada”, en què el perfil tindrà ús únicament en el context per al qual va ser creat. No es comerciarà en cap cas amb les dades personals (que només serviran per participar a la xarxa) i es garanteix que no hi haurà publicitat.

El mapa d'idees és una eina per a la millora de la gestió i estarà disponible per a governants, responsables, tècnics i tota la ciutadania com a coneixement compartit. 

Segells de reconeixement d'administració oberta