Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Activitats Nit dels Museus

Nit dels Museus

Viatge a constel·lació museu 2022

Nit dels Museus 2022La Nit dels Museus d'enguany se celebra el dissabte 14 de maig amb l'activitat “Viatge a constel·lació museu”, una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat, en la qual participa el Museu d'Història de Tarragona. El viatge d'aquest 2022 gira a l’entorn del concepte de PODER, reflexionant sobre el seu significat, el seu ús al llarg del temps i proposant la cerca d’un empoderament col·lectiu transformador, a través d'una peça de cada museu. Hi podeu participar de dues maneres diferents:

  • Apuntant-vos des del web del Museu Arqueològic per fer una visita guiada. Consisteix a fer un recorregut amb guia per diferents equipaments museístics explicant la peça escollida per cada museu.
  • Visitant lliurement els equipaments, ja que l’entrada serà gratuïta. En aquest cas, rebreu un àlbum en el qual podreu col·leccionar i enganxar cromos de les peces exposades que anireu aconseguint un cop les hagueu visitades. Aquest material serà gratuït. A través d’un codi QR també obtindreu informació extra sobre aquella peça.

El Museu d'Història de Tarragona durant la Nit dels Museus

  • Els monuments obriran en els seus horaris habituals però amb entrada gratuïta els dies 14 i 18 de maig (Dia Internacional dels Museus).
  • Els únics equipaments que obriran fins les 24 hores de la nit seran el Circ-Pretori i la Casa Castellarnau.
  • La Casa Castellarnau és l’equipament on hi haurà la peça exposada del "Viatge" a la planta noble. L’horari del dissabte 14 serà de 10 a 15 hores i de 17 a 24 hores.
  • Les persones que facin l’activitat dels cromos podran accedir gratuïtament a Casa Castellarnau des del 14 al 18 de maig, ambdós inclosos.

Al Mèdol Centre d'Arts Contemporànies

Un altre punt de la constel·lació és el Mèdol Centre d'Arts Contemporànies, que participa en la Nit dels Museus amb "Cuerpo Transceptor". És una performance transmèdia de Citlali Hernández que qüestiona el paper del cos en l'espai digital i succeirà tant en un lloc web com en l'espai físic de Casa Canals. Més informació sobre aquesta activitat.

Detall de la ruta

Ruta guiada "Viatge a la constel·lació museu"

El “Viatge a constel·lació museu” és una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de Tarragona que obren les seves portes durant la Nit dels Museus.

Es realitzen dues rutes en paral·lel que surten des de punts diferents. Un cop els dos primers grups hagin acabat, es tornarà a començar la ruta amb dos grups més. En total es podran atendre quatre grups d’unes 50 persones. Els desplaçaments més llargs es realitzaran amb el trenet turístic. La resta de desplaçaments es fan a peu.

Horaris i llocs de sortida:

Grup A: 17.30 h CaixaForum Tarragona (C/ Cristòfor Colom 2)

Grup B: 18.00 h Casa Castellarnau (C/ dels Cavallers 14)

Grup C: 20.30 h CaixaForum Tarragona

Grup D: 21.00 h Casa Castellarnau

La durada de la ruta guiada es calcula en 2 h 30 minuts aproximadament.

Què
Activitats familiars, Art, Exposicions, Patrimoni i història, Visites, rutes i excursions
Quan i on
14/05/2022 17:30 a 23:30
Preu
2 euros
Venda d'entrades

Per participar a l’activitat és imprescindible realitzar inscripció prèvia que es podrà realitzar en línia al web del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Organitzat per
CaixaForum Tarragona. Museu del Port de Tarragona. Museu Bíblic Tarraconense. Museu Diocesà de Tarragona. Museu d’Art Modern de Tarragona. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Museu d’Història de Tarragona. Mèdol - Centre d’Arts Contemporànies

Ruta autònoma "Viatge a la Constel·lació Museu"

En el marc de la Nit dels Museus 2022 aquest any es planteja una alternativa autònoma a la clàssica ruta guiada dels museus de Tarragona. La ruta autònoma pot fer-se del 14 fins al 18 de maig.

Aquells qui s'adhereixin a l'activitat podran accedir als museus de manera gratuïta durant aquests dies. Se'ls entregarà un àlbum i podran col·leccionar els cromos que es facilitaran en cadascuna de les visites.

Què
Activitats familiars, Art, Patrimoni i història, Visites, rutes i excursions
Quan i on
14/05/2022 a 17:30 a
18/05/2022 a 20:00
Organitzat per
CaixaForum Tarragona. Museu del Port de Tarragona. Museu Bíblic Tarraconense. Museu Diocesà de Tarragona. Museu d’Art Modern de Tarragona. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Museu d’Història de Tarragona. Mèdol - Centre d’Arts Contemporànies de T
Segells de reconeixement d'administració oberta