Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Agenda La peça del mes 2022-2023 Presentació de la Inscripció funerària

Presentació de la Inscripció funerària

Es podrà veure fins al 31 de juliol.

Durant l'edat mitjana es desenvolupà a Europa l'escriptura gòtica. Si us fixeu en mi, la veureu representada. Punts i lletres dansant em revesteixen, i en el meu marbre hi ha, cisellades, traces gruixudes i anguloses. Aquestes paraules en llatí ens fan recordar en Guerau de Copons, de la seu de Tarragona, el canonge que va morir el 9 de desembre de 1356. Quin honor guardar-li memòria!

'Quan els objectes parlen' és una proposta del Museu d'Història per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat de Tarragona.

La presentació del 6 de juliol anirà a càrrec dels especialistes:

  • Coral Cuadrada Major: és professora d’Història Medieval de la Universitat Rovira i Virgili i directora de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà (AMSMB) de Vilassar de Dalt. És especialista en el comerç medieval i en història de les dones. És investigadora del MARC de la URV i del GRAMP de la UB.  
  • Daniel Piñol Alabart: professor titular de la Universitat de Barcelona. És professor de Paleografia. Forma part del Grup de recerca en Estudis Medievals d’Art, Història, Paleografia i Arqueologia (MAHPA) i també del Grup d’innovació Docent en Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica.
     

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Presentació de la Inscripció funerària
Què
Exposicions, Patrimoni i història
Quan
06/07/2022 18:00 to 19:00
Programació
Quan els objectes parlen
Localització
Telèfon de contacte
977 242 220
Organitzat per 
Museu d'Història de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta