• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Es localitza un tram de la pista del Circ romà a les obres del carrer Salines

Es localitza un tram de la pista del Circ romà a les obres del carrer Salines

La zona té una superfície de prop de 20 metres de llarg i mig metre d’amplada
15/11/2017


Les obres del carrer Salines han posat al descobert un tram de la pista del Circ Romà. En l’extensió de prop de 20 metres de llargada i mig metre d’amplada s’hi ha localitzat una superfície rocosa allisada. Tal com explica l’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, “en les primeres observacions realitzades, ens indica una singularitat del Circ de Tarragona i és que la roca apareix  regularitzada i allisada com a preparació per extendre la capa d'arenes sobre la que les quadrigues poguessin córrer”. El tram descobert estaria pròxim a la zona de sortida de les curses i a l’inici del gir del circuit.

L’arqueòloga d’EOS Arqueologia responsable de l’excavació, Judit Ciurana, ha explicat que la troballa permetrà complementar la documentació i interpretació del monument i també reconstruir l’evolució urbana de la zona, analitzant les diferents capes de terra que cobrien la pista. En els primers estudis s’hi han detectat peces de ceràmica dels segles XVII i XVIII i també alguna peça de ceràmica residual dels segles V i VI després de Crist.

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat el fet que el tram s’ha conservat en bones condicions, tal com era fa 2.000 anys, i aportarà informació valuosa per la interpretació i datació del Circ. Ara es procedirà a l’excavació de la rasa, per tal de documentar de manera exhaustiva la troballa i elaborar un informe i geolocalitzar les restes que serviran per complementar l’estudi del monument. Posteriorment es taparan i continuaran les obres que s’estan realitzant als carrers Salines i Sant Domènec per esdevenir zona de vianants.

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona - Casa Castellarnau – C. dels Cavallers, 14 – 43003 Tarragona

Tel. 977 242 220 - mht@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal