• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies La canonada de plom d'època romana, la segona peça de 'Quan els objectes parlen'

La canonada de plom d'època romana, la segona peça de 'Quan els objectes parlen'

La cita és el dia 4 d'abril a les 6 de la tarda al pati interior de la Casa Castellarnau
La canonada de plom d'època romana, la segona peça de 'Quan els objectes parlen' Foto: Noe Rosell - Museu d'Història de Tarragona
03/04/2018


El dia 4 d’abril, a les 6 de la tarda a Casa Castellarnau, es presentarà la peça que cada mes s’exposa al públic i en aquesta ocasió es tracta d’una canonada de plom d’època romana. La peça forma part de la proposta divulgativa Quan els objectes parlen. La xerrada informativa és oberta i gratuïta i anirà a càrrec del tècnic del Museu d’Història, Jordi Abelló, que posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

Els romans van ser autèntics experts en la canalització de l’aigua. A la ciutat, les canonades de plom o fistulae servien per conduir l’aigua potable. Algunes, com aquesta, portaven inscripcions, amb la curiositat que el nom es llegeix a l’inrevés: “Del taller de Claudi Soia”. Possiblement els artesans de l’època no van pensar a fer les lletres del motllo a la inversa perquè la inscripció es llegís del dret.

El passat mes de març, el Museu d’Història va posar en marxa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni de la ciutat, Quan els objectes parlen: la peça del mes. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es realitza la xerrada de presentació de la nova peça. La programació s’estendrà fins al mes de novembre.

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona - Casa Castellarnau – C. dels Cavallers, 14 – 43003 Tarragona

Tel. 977 242 220 - mht@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal