• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies El Pretori recupera dues històries del passat a La Nit dels Museus

El Pretori recupera dues històries del passat a La Nit dels Museus

El Pretori recupera dues històries del passat a La Nit dels Museus Foto: Laia Marín - Tarragona Cultura
La ciutat ofereix un recorregut pels set museus que hi participen
16/05/2017


Un any més el Museu d’Història de Tarragona (MHT) participa a la Nit dels Museus amb la resta de sis museus de la ciutat, que són Caixaforum; Museu del Port; Museu Bíblic; Museu Diocesà; Museu d’Art Modern i Museu Nacional Arqueològic. Enguany es dedica als Museus i històries controvertides. Aquest tema ressalta el paper dels museus que, posant-se al servei de la societat, poden convertir-se en centres de pacificació de les relacions entre els pobles. Igualment, posa en relleu com l’acceptació d’un passat dolorós constitueix un primer pas per imaginar un futur comú sota el signe de la reconciliació.

El MHT conserva la memòria dels fets passats a través dels objectes exposats, que ens parlen d’èpoques glorioses, però també de tràgiques. En aquesta Nit dels Museus es recuperen dues històries que mostren que preservar el passat adquireix sentit i ens ajuden a comprendre d’on venim. Una és de Jaume Torné, un visitant del Pretori que es va trobar amb una fotografia del seu pare en un espai que recorda el paper de la presó de Pilats en la repressió franquista. L’altra és de Mireia i Glòria Català, que porten a terme una recerca per recuperar l’obra del seu pare, el pintor Antoni Català Gomis. A Casa Castellarnau, es van poder documentar les pintures del seu pare que decoren el distribuïdor d’entrada a la planta noble. Aquesta instal·lació es podrà visitar el dia 20 al Pretori, des de les 18h i fins les 24 h. L’horari d’admissió de visitants finalitza mitja hora abans, a dos quarts de dotze.

Així mateix, una vegada més, Auriga Serveis ha coordinat les activitats d’aquest i de la resta de museus, amb diferents itineraris que dissabte a partir de les 18 h es podran gaudir sota el nom d’El Viatge a la constel·lació Museu  i que ofereixen, a partir d’una peça de cadascun dels espais, un discurs unitari que ajuda a l’espectador a entendre l’eix vertebrador d’enguany: Museus i històries controvertides. Cal reserva per a inscriure’s a l’activitat: reserves@aurigasc.com.

Enllaços als participants en la Nit dels Museus

> Vegeu tots els actes programats
> Vegeu el dossier de premsa d’El Viatge a la constel·lació Museu

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal