• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies 'Quan els objectes parlen' exposarà un càntir de vidre de la primera meitat del segle XIX

'Quan els objectes parlen' exposarà un càntir de vidre de la primera meitat del segle XIX

Es presentarà el dimecres 5 de setembre a les 6 de la tarda a la Casa Castellarnau i estarà exposat tot el mes
'Quan els objectes parlen' exposarà un càntir de vidre de la primera meitat del segle XIX 'Quan els objectes parlen'. Càntir de vidre del s. XIX.
31/08/2018

La proposta divulgativa del Museu d'Història Quan els objectes parlen continua i durant aquest mes de setembre s'exposarà un càntir de vidre. La peça del mes estarà instal·lada al pati de la Casa Castellarnau i el dimecres 5 de setembre a les 6 de la tarda es farà la presentació pública on es posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

La peça és un càntir català de vidre transparent bufat amb aplicacions de vidre. Té el broc petit lleument corbat i el broc gros molt vertical, amb l'extrem arrodonit. L'ansa està rematada amb un gall. Aquests càntirs eren molt comuns a la primera meitat del segle XIX i es coneixien com a càntirs de bateig: en funció de la forma en què finalitzava el broc gros indicaven el sexe del nadó. Aquest cas corresponia al bateig d'un nen.

El Museu d'Història impulsa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni, 'Quan els objectes parlen: la peça del mes'. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s'exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es realitza la xerrada de presentació de la nova peça.

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona - Casa Castellarnau – C. dels Cavallers, 14 – 43003 Tarragona

Tel. 977 242 220 - mht@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal