• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Un ventall isabelí, peça del mes de juliol

Un ventall isabelí, peça del mes de juliol

Es presentarà el dimecres dia 3 a les 18h en un acte obert i gratuït
28/06/2019

Aquest mes de juliol un ventall isabelí serà el protagonista de la proposta divulgativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen: La peça del mes”. El dimecres 3 a les 18h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau en un acte obert i gratuït.

La peça és del segle XIX i forma part del conjunt de complements femenins que acostumaven a considerar-se objectes de prestigi. El ventall que s’exposarà a la Casa Castellarnau està fet d’ivori i paper litografiat i pintat.  A l’època, es va desenvolupar un autèntic llenguatge dels ventalls, esdevenint un ritual socialitzant.

La presentació anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric Jordi Abelló i Cristòfor Salom i comptarà amb la col·laboració de Pere Navarro que farà una demostració del llenguatge del ventall. Per això, es convida als assistents que vulguin practicar-ho a portar-ne un.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Més informació: aquí

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona - Casa Castellarnau – C. dels Cavallers, 14 – 43003 Tarragona

Tel. 977 242 220 - mht@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal