Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2010 Presentació del llibre Teatre Metropol. Cent anys (1910-2010)

Presentació del llibre Teatre Metropol. Cent anys (1910-2010)

Presentació del llibre Teatre Metropol. Cent anys (1910-2010)

Dins els actes programats pel Centenari del Teatre Metropol, el Servei d'Arxiu i Documentació presenta el núm. 5 de la col·lecció Quaderns de l'Arxiu dedicat als cent anys de vida del teatre
Presentació del llibre Teatre Metropol. Cent anys (1910-2010) Portada del llibre
15/06/2010

Aquest dimecres dia 16 de juny, a les 19.30 h, a la platea del Teatre Metropol es presentarà el número 5 de la col·lecció Quaderns de l'Arxiu, Teatre Metropol. Cent anys (1910-2010), editat pel Servei d'Arxiu i Documentació Municipal.

La presentació d'aquest llibre s'inclou en el marc del programa d'actes del Centenari del Teatre Metropol. Una commemoració en la qual s'ha volgut revaloritzar tant el mateix edifici, una joia modernista, com tot el que ha significat per a diverses generacions de tarragonins, un espai viscut de cultura i esbarjo al llarg dels seus cent anys de vida. 

Els textos i les imatges, en primer lloc, ens acosten a la història de l’edifici, de la construcció inicial, les transformacions posteriors i la seva recuperació, és a dir, des de l’obra de Jujol fins a la restauració de Llinàs. En segon terme, es repassa l’activitat viscuda dins de l’espai del teatre, des de la inauguració del 9 de gener de 1910 fins a l’actualitat.
 
El llibre s’estructura en tres capítols que repassen cronològicament aquest segle de la història del teatre: 1) Jujol i el disseny del Patronat Obrer conegut com a Teatre Metropol, 2) El Metropol fins al 1995 i 3) La Nau de Jujol, una nau de somnis. Cada capítol, d’una banda, conté una part textual a càrrec, respectivament, d’Elena de Ortueta, Joan Gisbert i Josep M. Marsal, i de l’altra, un aparell iconogràfic descrit i seleccionat pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal: 124 documents reproduïts, entre plànols, fotografies, premsa, programes…
 
En els darrers quinze anys s’han registrat prop d’un milió dos-cents mil espectadors, una xifra a la qual cal afegir els centenars de milers que van viure el Teatre Metropol en els 85 anys anteriors. La joia modernista ha estat també el teatre emblemàtic de Tarragona.

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta