Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 El Museu Bíblic Tarraconense rep el premi "Musa 2011"

El Museu Bíblic Tarraconense rep el premi "Musa 2011"

El Museu Bíblic Tarraconense rep el premi "Musa 2011"

El premi, atorgat per la revista Auriga, reconeix la qualitat d'una exposició sobre les excavacions arqueologiques a la Catedral de Tarragona.
El Museu Bíblic Tarraconense rep el premi "Musa 2011" Lliurament del premi
18/05/2012

 

El dijous 17 de maig, al vespre, el Museu Bíblic Tarraconense rebé el premi Musa 2011 en reconeixement a la qualitat de l’exposició temporal Praesidium, Templum et Ecclesia, realitzada durant el certamen del festival internacional Tarraco Viva 2011 i que apropava les excavacions arqueològiques efectuades a la Catedral de Tarragona a la societat. L’exposició fou coorganitzada pel propi Museu, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Ajuntament de Tarragona, el Capítol Catedralici i l’Associació Cultural Sant Fructuós.

Aquest prestigiós guardó ho concedeix la revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del món clàssic i del llegat grecoromà a Catalunya. L’acte es celebrà al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Barcelona i fou presidit per la Directora General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Sra. Teresa Pijoan i Balcells i la Directora de la Revista Auriga, Sra. Montserrat Tudela i Penya.

També rebé el guardó el Museu de Badalona per la seva exposició permanent dedicada al món romà, així com el premi Didascalia per a docents i el premi Nuria Tudela per a estudiants.

Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense va agrair el lliurament d’aquest premi en nom de totes les institucions implicades, “com un estímul per continuar transferint els coneixements científics i els valors patrimonials a la societat des de les plataformes dels museus i en coordinació amb els centres d’investigació i les institucions”.

Aquest premi arriba just amb l’arrencada de la 14a edició del Festival Tarraco Viva i en l’any, a més, en què Tarragona gaudeix de la Capitalitat de la Cultura Catalana, amb l'objectiu d’apropar i donar a conèixer a totes les llars catalanes tant el Festival de reconstrucció històrica com tot el patrimoni cultural i històric de la nostra ciutat. “Des del punt de vista cultural, l’aportació de la ciutat a la cultura catalana passa precisament, en gran mesura, per aquesta especialització en divulgar el nostre patrimoni”, ha destacat la tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo.

Segells de reconeixement d'administració oberta