Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2012 Finalitzen les obres d'arranjament del carrer Enrajolat i el seu entorn

Finalitzen les obres d'arranjament del carrer Enrajolat i el seu entorn

Finalitzen les obres d'arranjament del carrer Enrajolat i el seu entorn

La urbanització ha permès posar en valor l’entorn immediat del tram de circ romà (tanques dignificades, recuperació i visibilitat de nous trams de graderia de l’edifici romà...) i s'ha impermeabilitzat la volta llarga del recinte.
Finalitzen les obres d'arranjament del carrer Enrajolat i el seu entorn Visita del fi d'obra del carrer de l'Enrajolat.
21/09/2012

 

Aquest divendres 21 de setembre a les 13 h han finalitzat les obres d’arranjament del carrer Enrajolat i el seu entorn, amb la presència de la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, el representant de l’INCASÒL Francisco Reina i l’arquitecte Carles Brull. El projecte s’han emmarcat dins d’un conveni entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, que desenvolupa el programa de l’1% cultural.

L’obra ha consistit en actualitzar la urbanització, és a dir, s’ha reestructurat i s’ha tractat urbanísticament un carrer ja consolidat. A causa de les relacions del carrer amb les estructures conservades del circ romà, l’actuació ha contemplat una sèrie de treballs arqueològics, indispensables per al desenvolupament de les obres i obtenir més informació de l’edifici lúdic romà. Cal recordar que el projecte ha comptat amb el vist-i-plau i l’aprovació dels diferents departaments de l’Ajuntament i que, per altra banda, va ser aprovat per la Comissió del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Tal i com ja es va anunciar, durant l’execució s’ha portat a terme l’excavació de l’estratigrafia per sobre del visori del circ romà, i ha permès recuperar interessants restes de cultura material i altres d’immobles, entre els que cal destacar l’aparició d’un canal de finals del segle I dC que sembla formar part del projecte original de l’edifici d’espectacles i que recolliria les aigües residuals provinents de la plaça de representació (fòrum provincial). Cap estructura romana ha quedat afectada per l’execució de l’obra, les restes han quedat vistes o protegides seguint la metodologia apropiada (és a dir, tot és reversible per a poder recuperar l’aspecte amb que s’ha documentat l’estructura romana).

El resultat ha estat la urbanització d’un carrer de la Part Alta (serveis renovats, nova pavimentació...), la posada en valor de l’entorn immediat del tram de Circ romà (tanques dignificades, recuperació i visibilitat de nous trams de graderia de l’edifici romà...) i cal afegir que una protecció davant de les humitats que ha consistit amb la impermeabilització de la volta llarga del Circ romà.

Segells de reconeixement d'administració oberta