Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Es constitueix el Consell Assessor del Patrimoni Historicoartístic

Es constitueix el Consell Assessor del Patrimoni Historicoartístic

Es constitueix el Consell Assessor del Patrimoni Historicoartístic

Formen part del Consell els representants de diferents organismes tan tècncis com polítics amb representació municipal, així com el Col·legi d’Arquitectes, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Arquebisbat de Tarragona i la Real Societat Arqueològica Tarraconense
13/02/2015


Ahir dimecres 11 de febrer es va constituir el Consell Assessor de Patrimoni Històricoartístic, un òrgan de participació que té com a objectius generals debatre i analitzar totes aquelles qüestions d’interès general per al patrimoni; proposar a l’Ajuntament solucions als problemes que es plantegen, i col·laborar en diferents temes a l’entorn.

Formen part del Consell els representants de diferents organismes tan tècnics com polítics amb representació municipal, així com el Col·legi d’Arquitectes, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Arquebisbat de Tarragona i la Real Societat Arqueològica Tarraconense. Aquest grup d’experts i responsables del manteniment del patrimoni de la ciutat es reunirà dues vegades l’any per tal d’avaluar el seguiment dels diferents temes oberts i per tal d’emetre els informes pertinents i proposar accions concretes.

Durant la reunió celebrada ahir, la presidenta del Consell i tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, va apuntar les principals actuacions de restauració i manteniment dutes a terme pel que fa a la Muralla, com són la Porta dels Socors, l’Hort de l’Arquebisbe, la Baixada del Roser, el tram de Lestonnac, la col·locació de la xarxa de protecció en el tram Portal del Roser i intervenció al lateral esquerra de l’accés al Passeig, la intervenció d’emergència al mur interior de la Muralla, tram Baixada del Roser per desprendiments i la intervenció d’emergència tram passeig de Sant Antoni.

De la mateixa manera, va destacar les actuacions dutes a terme al Fòrum de la Colònia, al Circ, a l’Amfiteatre, al Pont del Diable i Fòrum de representació de la Tàrraco, al Pallol, així com també al Mèdol i la Necròpolis, entre altres. En la majoria dels monuments també s’ha dut a terme la producció, muntatge i instal·lació de la senyalística dels recintes, així com la realització d’àudioguies per a mòbils i la substitució i subministrament dels tòtems exteriors i horaris dels recintes.

Pel que fa a la difusió i a la socialització del patrimoni, Tarragona també ha fet una important tasca com és la redacció d’un pla d’usos dels recintes per tal de poder fer activitats culturals i altres de socials, que respecta els mandats de la UNESCO en aquells que són patrimoni mundial. També la creació del projecte Culture, que consisteix en un projecte de cooperació transnacional que ens va permetre donar a conèixer Tarragona arreu d’Europa, i la participació activa de Tarragona en el Congrés Tàrraco Biennal. La inclusió de Tarragona a la OCPM (Organització Mundial del Patrimoni) és molt favorable per a Tarragona perquè significa anar molt més enllà.

Segells de reconeixement d'administració oberta