Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 L'Associació Setge de Tarragona 1811 clou els actes de commemoració de la Guerra del Francès

L'Associació Setge de Tarragona 1811 clou els actes de commemoració de la Guerra del Francès

L'Associació Setge de Tarragona 1811 clou els actes de commemoració de la Guerra del Francès

Diumenge es farà l’ofrena floral i encesa d’espelmes, els Salves i la descoberta de la placa en record als canonges que van salvar la Catedral
26/06/2015


L’Associació Setge de Tarragona, en col·laboració amb l’Associació Projecte Tarragona 1800, clou aquest diumenge els actes de commemoració de l’aniversari de la Guerra del Francès a Tarragona, que s’han allargat durant tot el mes de juny. Exposicions i conferències per recordar els fets que va viure la ciutat de Tarragona en un dels més terribles setges de la guerra contra Napoleó, del 3 de maig al 28 de juny de 1811.

Aquest diumenge, 28 de juny, data de l'assalt les tropes franceses a la ciutat, a les vuit del vespre, es farà l’acte final de la commemoració dels fets, amb l’ofrena floral de les entitats i institucions tarragonines davant el Monument als Herois, a la Rambla Nova, obra de l’escultor Julio Antonio. Després de l’ofrena la comitiva seguirà la tamborinada popular amb les espelmes enceses, fins el Pla de la Seu, es dipositaran les espelmes a les escales de la catedral i es guardarà un minut de silenci per recordar el saqueig de la ciutat.

Tot seguit, l’Associació Setge de Tarragona 1811 farà una ofrena floral sota la placa commemorativa que hi ha a la façana de l'antiga rectoria de Sta. Maria de la Catedral com a homenatge als heroics defensors de la ciutat i als seus habitants que van patir el setge. La Crida Ciutadana, els Salves de fuselleria al so del “Toc de setge” i Toc de Campanes a càrrec dels Campaners de Tarragona precediran l’entrada de la comitiva al Claustre de la Catedral. Allà, les autoritats, els representants de l’Associació Setge Tarragona 1811 i del Capítol Catedralici descobriran la placa de reconeixement als canonges que van salvar la Catedral de Tarragona del Setge.

Segells de reconeixement d'administració oberta