Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Les Jornades del Patrimoni Mundial celebren els divuit anys de la declaració

Les Jornades del Patrimoni Mundial celebren els divuit anys de la declaració

Les Jornades del Patrimoni Mundial celebren els divuit anys de la declaració

El III Premi Tàrraco reconeixerà la tasca de l’Associació de la Passió de Sant Fructuós
Les Jornades del Patrimoni Mundial celebren els divuit anys de la declaració Foto: Manel R. Granell
19/11/2018

Aquest any se celebren els divuit anys de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat i s’han programat diversos actes per commemorar el dia i celebrar la història de Tarragona amb el lema ‘Un passat ple de futur’.

El tret de sortida serà el proper 20 de novembre amb la I Jornada de Reflexió, Protecció i Projecció del Patrimoni, que es realitzarà a la Casa Canals a les 18.30 h. L’arqueofurtivisme i la Tàrraco castellera protagonitzaran la primera edició d’aquestes xerrades pensades per apropar la protecció i projecció del patrimoni des de noves perspectives. En aquesta ocasió, el prehistoriador i arqueòleg Lluís Garcia Petit oferirà una visió del fet casteller amb “Tarraco castellera: el patrimoni (mundial o immaterial), més que un recurs econòmic”, i, tot seguit, l’arqueòleg i especialista en destrucció del patrimoni, advocat i criminòleg Joan Carles Alay parlarà del furtivisme amb “Seguint el rastre dels arqueofurtius. L’estudi de les intervencions arqueològiques il·legals”.

III Premi Tàrraco

L’Associació de la Passió de Sant Fructuós rebrà aquest any el III Premi Tàrraco. La distinció va ser creada fa tres anys per reconèixer la tasca d’entitats o persones a favor de la conservació, preservació i difusió del patrimoni mundial de la ciutat, tant pel conjunt històric romà, com per la resta de patrimonis universals materials i immaterials, com la dieta mediterrània o els castells. L’acte de lliurament serà el 25 de novembre a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit.

"Gent de pedra picada"

Les Jornades de Patrimoni continuaran amb visites guiades i reconstruccions històriques que recorreran els monuments romans de Tarragona. Les propostes finalitzaran el 3 de desembre amb l’estrena de "Gent de pedra picada"; es tracta d’un acte homenatge en forma de taula rodona al voltant de persones que han destacat en la defensa del patrimoni de la ciutat. En aquesta primera edició es dedicarà a José Sanchez Real, en el centenari del seu naixement.

La taula rodona estarà integrada per Jaume Massó, director del Museu Salvador Vilaseca de Reus i president del Centre de Lectura de Reus; Jaume Felip Sánchez, farmacèutic, historiador i nebot del José Sánchez Real; Francesc Barriach, vocal de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, i Xavier Allué, vocal de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense i antic alumne de José Sánchez Real.

Segells de reconeixement d'administració oberta