Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 Demà la Casa Castellarnau acull la primera presentació del 2019 de "Quan els objectes parlen: la peça del mes"

Demà la Casa Castellarnau acull la primera presentació del 2019 de "Quan els objectes parlen: la peça del mes"

Demà la Casa Castellarnau acull la primera presentació del 2019 de "Quan els objectes parlen: la peça del mes"

L’acte, obert i gratuït, serà a les 18 h i versarà sobre una inscripció funerària en record d’una jove esclava, Melpomene
05/02/2019

Demà, dimecres 6 de febrer a les 18h, el pati de la Casa Castellarnau acollirà la primera presentació del 2019 de la proposta divulgativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen: La peça del mes”. Es tracta d’una peça de marbre cisellat amb una inscripció funerària romana que recorda a Melpomene, una jove esclava. Va ser trobada a l’entrada de Tarragona, vora la via Augusta, i permetrà explicar les pràctiques funeràries com una de les expressions de la societat romana.

Durant aquest 2019, s’exposarà cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es farà una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. En total s’exposaran deu peces, a l’agost no s’exposarà cap objecte, que recorreran diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Més informació aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta