Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 La Conselleria de Patrimoni fa uns treballs per millorar la seguretat a l’entorn del circ

La Conselleria de Patrimoni fa uns treballs per millorar la seguretat a l’entorn del circ

La Conselleria de Patrimoni fa uns treballs per millorar la seguretat a l’entorn del circ

Durant aquesta setmana s’enderroca de forma controlada un mur exterior de separació
04/09/2019

Aquesta setmana s'estan fent obres entorn del circ romà, al sector de la porta triumphalis, per enderrocar el mur que separava el monument amb la part de darrere de l'edifici de la baixada de la Pescateria, 19.

En concret, el projecte, redactat amb la col·laboració de l’Oficina de Projectes municipal i de Patrimoni Històric, preveu els treballs d’enderroc de la paret divisòria i reforç de la cantonera de l’edifici de la baixada de la Pescateria, 19.

Amb motiu de les filtracions d’aigua, el mur darrerament ha anat perdent estabilitat i existia la possibilitat d'episodis descontrolats d’ensulsiada de les parts que en restaven. L’actuació consisteix en l’enderroc controlat del mur, al qual se li donarà el mateix acabat estètic que al conjunt de l’edificació, i s’aixecarà un contrafort de reforç a la paret cantonera. També es procedirà a donar continuïtat a l’heura que actualment cobreix la zona de la capçalera del circ, definint d’aquesta manera la zona del monument que ha estat objecte de recuperació amb aquella zona que encara forma part de la trama urbana.

Els treballs, adjudicats a l’empresa Tarracorest, SL, per un import de 12.139,96 € més IVA, està previst que s'allarguin durant tota la setmana.

Segells de reconeixement d’administració oberta