Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 Un densímetre per avaluar el grau alcohòlic del vi, peça del mes de desembre de "Quan els objectes parlen"

Un densímetre per avaluar el grau alcohòlic del vi, peça del mes de desembre de "Quan els objectes parlen"

Un densímetre per avaluar el grau alcohòlic del vi, peça del mes de desembre de "Quan els objectes parlen"

La presentació serà aquest dimecres, 4 de desembre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït
02/12/2019

El cicle "Quan els objectes parlen: la peça del mes" tanca el 2019 exposant un densímetre aquest mes de desembre.

Aquest tipus d’instrument de mesura era emprat per determinar la densitat dels líquids i, per tant, permetia determinar el grau alcohòlic del vi. L'estri es va popularitzar entre els boters que van aparèixer a la ciutat gràcies a la prolífica indústria del vi al segle XIX.

La presentació pública de la peça tindrà lloc aquest dimecres, 4 de desembre, a les 18 h, en un acte públic i gratuït a Casa Castellarnau. La presentació comptarà amb l'enòleg Toni Sánchez, qui explicarà els usos del densímetre en l'elaboració del vi. La xerrada finalitzarà amb un tast de vi entre tots els assistents.

Durant aquest 2019 s’ha exposat cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta