Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies

Destaquem

Venda d'entrades de Tarraco Viva

12/05/2016 - Les entrades del festival es podran adquirir 'online' o presencialment a Casa Sefus.

Tarraco Viva es presenta a Barcelona

10/05/2016 - L'Ajuntament de Tarragona i el departament de Cultura de la Generalitat donen un impuls al festival romà de Tarragona, com a màxim exponent de "la ciutat que millor explica la història".

Torna la cuina romana de Tàrraco a Taula

05/05/2016 - Les jornades gastronòmiques del festival Tarraco Viva tindran lloc del 13 al 29 de maig, amb onze restaurants que oferiran cent plats i amb algunes novetats com les begudes oficials i una festa prèvia de degustació.

La policromia en època romana, a l'Espai Turisme

03/05/2016 - L'exposició 'Recuperar el color perdut: la policromia en època romana' mostrarà del 4 al 29 de maig el treball d'investigació, divulgació i restauració d'obres amb restes de policromia.

Tarragona presenta a Barcelona les seves propostes de patrimoni 'smart'

02/05/2016 - Representants de l'Ajuntament, la URV i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City exposaran els projectes de la ciutat el proper dimecres 4 de maig.

“Ingeniería romana” s’endú un bronze al Festival Internacional de Televisió i Cinema de Nova York

25/04/2016 - El documental de TVE, Digivisión i Structuralia ha donat a conèixer l'antiga Tàrraco i la Tarragona actual a tot el món.

'Tarragona, Living History', nou vídeo promocional de la ciutat

14/04/2016 - La història viva, el patrimoni monumental, les platges, el caràcter mediterrani i els castells protagonitzen l'espot creat per Turespaña i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

El Grup Ciutats Patrimoni convoca un concurs de cartelleria sobre protecció mediambiental

12/04/2016 - L’objectiu és promoure la conservació del patrimoni dels centres històrics de les quinze ciutats que en formen part.

Presentació de Tarraco Viva a Vila-rodona

07/04/2016 - La localitat se suma a poblacions com Altafulla o Cambrils en la programació del festival romà de Tarragona.

La Salle Torreforta representa Tarragona en el programa pedagògic de les ciutats Patrimoni Mundial

04/04/2016 - Els dies 9, 10 i 11 de març, els alumnes de l’escola tarragonina van fer d'amfitrions i guies d’un grup d’alumnes d’una escola de Conca i els dies 29, 30 i 31 de març els tarragonins han gaudit del patrimoni de Conca.

Els primers treballs arqueològics al carrer Ferrers evidencien part de la graderia del Circ

30/03/2016 - Durant dues setmanes s’han dut a terme els treballs de prospecció de la zona de la graderia longitudinal nord del Circ romà, ubicada en dos solars del carrer Ferrers, a tocar de les restes visibles de la plaça dels Sedassos.

Tarraco Viva 2016 s'apropa al món egipci

29/03/2016 - El festival amplia la seva tasca de divulgació entenent el Mediterrani com el bressol de les grans cultures i civilitzacions de la Humanitat

Nova senyalística a la reserva arqueològica del carrer d'Eivissa

17/03/2016 - A l’entrada de la reserva arqueològica, a l’avinguda del cardenal Vidal i Barraquer, s’ha instal·lat un rètol identificatiu amb el nom del solar, mentre que al costat curt del solar que llinda amb el carrer de Francesc Bastos s’ubica un panell explicatiu.

L'amfiteatre romà de Tàrraco opta a 'monument favorit' dels catalans

17/03/2016 - Una votació popular organitzada per les revistes 'Sàpiens' i 'Descobrir Catalunya' i l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural decidirà quina és la icona patrimonial de Catalunya entre deu monuments aspirants.

Comencen les prospeccions arqueològiques de la graderia nord del circ romà de Tàrraco

14/03/2016 - En la intervenció, emmarcada en l’acord de col·laboració entre Ajuntament i Fundació Mútua Catalana, s’excavarà a diferents solars del carrer Ferrers que donen a la plaça dels Sedassos

Patrimoni engega els principals projectes arqueològics i inicia la millora de la gestió dels museus

09/03/2016 - La Comissió Informativa de Cultura, Patrimoni, Festes i Turisme acorda també revisar les normes d'ús dels monuments.

Dos actes recordaran la mort de Juan Gabriel Rodrigo Knafo

04/03/2016 - El 6 de març es compleixen 40 anys de la mort del tarragoní durant les protestes pel fets de Vitòria

Nou reconeixement internacional a 'Ingeniería Romana'

03/03/2016 - La sèrie documental, amb un primer capítol dedicat a Tàrraco, és finalista al prestigiós Festival Internacional de Televisió i Cine de Nova York.

La Tarragona visigòtica, a debat

26/02/2016 - La ciutat participa al cicle de conferències “Els visigots, uns grans desconeguts?” del Museu Arqueològic l’Esquerda a Roda de Ter.

Segells de reconeixement d’administració oberta