Esperit olímpic

Programa Cultural Tarragona 2018

Els Jocs Mediterranis, des del seu origen el 1948, han tingut com a objectiu vincular pau i esport i han plantejat la competició esportiva com un element d’entesa entre els pobles. Ja en l’antiguitat, les Olimpíades contribuïen a facilitar la convivència. S’imposava l’ekecheiria, la treva olímpica dels grecs que establia un període de pau des del setè dia abans de la inauguració fins al setè dia després de la clausura dels Jocs. Els conflictes cessaven perquè es pogués gaudir d’un esperit competitiu i de superació sense tensions polítiques.

 

  • Per enaltir aquest esperit, s’han organitzat recreacions dels esports de l’antiguitat i de les cerimònies inaugurals dels Jocs d’aquella època, com els espectacles Inauguratio o Màgia per triomfar, dins del cicle L'Esport a l’Antiguitat.
     
  • La Universitat Rovira i Virgili celebrarà, en el seu cicle de cursos d’estiu, sessions sobre aquesta temàtica.
     
  • Per apropar l’esperit olímpic als més joves, CaixaForum organitza activitats en família vinculades als Jocs i a la Mediterrània.
     

square_img
12/06/2018

Inauguració de l'exposició 'Set segles de l'Arxiu de la Corona d'Aragó'

Es podrà veure a l'Antic Ajuntament fins el dia 19 d'agost

Vegeu-ne més
square_img
11/06/2018

La Banda Unió Musical de Tarragona celebra els 25 anys amb el cicle de concerts 'Banda i esports'

Vegeu-ne més
square_img
06/06/2018

L'OBC i la figura de Pau Casals agermanen els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i els Jocs Olímpics de París amb en un concert especial a la Catedral

Sota la direcció de Kazushi Ono s’interpretaran peces de Beethoven, Weber i el popular ‘El Cant dels Ocells’

Vegeu-ne més
square_img
05/06/2018

Les obres de teatre "Edipo Rey" i "Calígula" es presenten a Tarragona en el marc del programa cultural dels Jocs

És una col·laboració del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Programa Cultural dels Jocs de manera ràpida i senzilla!