La nostra herència

Programa Cultural Tarragona 2018

A partir de Tàrraco es va impulsar l’ordenació i l’estructuració d’Hispània. Prova del paper cabdal que va tenir la ciutat en aquella època és el ric patrimoni històric que conserva, reconegut internacionalment l’any 2000 amb la incorporació a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La riquesa arquitectònica, històrica, costumista i artística quedarà reflectida en el conjunt d’activitats que s’organitzaran al voltant dels Jocs.

 • La Tàrraco romana s’enaltirà amb una edició especial del Festival Tarraco Viva. Presenciarem una recreació dels Jocs Olímpics de l’antiga Grècia i descobrirem com vivien els habitants de la ciutat, a través de reconstruccions històriques sobre la seva vida quotidiana.
   
 • Recreacions històriques, tradicions, concerts, arts escèniques, exposicions i gastronomia mostraran la cultura del territori des dels seus orígens fins l’època contemporània.
   
 • Els Jocs seran una oportunitat per fer conèixer els importants jaciments arqueològics del territori i la col·lecció del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i així mostrar la riquesa del patrimoni arqueològic que conserva la ciutat. A partir de Tàrraco es va impulsar l’ordenació i l’estructuració d’Hispània.
   
 • A Calafell, el Festival Terra Ibèrica rememorarà la vida en aquesta època, prèvia a la fundació romana, en el primer jaciment arqueològic de la península Ibèrica reconstruït amb tècniques d’arqueologia experimental. A la Ciutadella Ibèrica s’expliquen diferents aspectes de la vida quotidiana dels ibers, a partir d’una museografia didàctica que fa més comprensible per a tots els públics aquesta potent cultura mediterrània.
   
 • Recordarem Pau Casals, autor de l’Himne de les Nacions Unides i gran defensor de la pau, amb el Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.
   
 • Precisament Pau Casals serà el protagonista del concert commemoratiu i de connexió històrica amb els VIII Jocs Olímpics de París, 1924. El mestre català ja va participar amb la seva orquestra al programa cultural dels Jocs parisencs i, ara, serà la figura que unirà els Jocs de Tarragona i les Olimpíades de París en un concert especial de l’OBC, dirigida per Kazushi Ono.
   
 • Expressions de la cultura tradicional recorreran les ciutats-seu, amb una atenció especial a les actuacions de les colles castelleres i les danses tradicionals.
   
 • La nova creació artística també hi tindrà espai, amb projectes com el Festival de Música Independent d’Altafulla, el Festival Internacional de Teatre de Tarragona, el Bouquet Festival de Tarragona o els concerts que prepara el Conservatori de Música de Tarragona amb la participació dels nostres intèrprets més joves.

square_img
12/06/2018

Inauguració de l'exposició 'Set segles de l'Arxiu de la Corona d'Aragó'

Es podrà veure a l'Antic Ajuntament fins el dia 19 d'agost

Vegeu-ne més
square_img
11/06/2018

La Banda Unió Musical de Tarragona celebra els 25 anys amb el cicle de concerts 'Banda i esports'

Vegeu-ne més
square_img
06/06/2018

L'OBC i la figura de Pau Casals agermanen els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i els Jocs Olímpics de París amb en un concert especial a la Catedral

Sota la direcció de Kazushi Ono s’interpretaran peces de Beethoven, Weber i el popular ‘El Cant dels Ocells’

Vegeu-ne més
square_img
05/06/2018

Les obres de teatre "Edipo Rey" i "Calígula" es presenten a Tarragona en el marc del programa cultural dels Jocs

És una col·laboració del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Programa Cultural dels Jocs de manera ràpida i senzilla!