Unir cultures a través de l'esport

Programa Cultural Tarragona 2018

Els XVIII Jocs Mediterranis no només suposen un esdeveniment de transformació social i de projecció internacional sinó també la possibilitat de ser alguna cosa més que un esdeveniment esportiu: un nexe d’unió, solidaritat i concòrdia a la Mediterrània.

El mar és un lloc de trobada, un espai de creació i d’intercanvi d’idees, de cultures, de persones, d’història. L’aigua no entén de límits ni fronteres. No discrimina per races, ni per religions, ni per ideologies. L’aigua és un símbol de la unió entre cultures i civilitzacions que van construir els seus somnis a través de la història.

A través del mar, des de Tarragona, ciutat oberta, històrica, receptora de civilitzacions, posseïdora d’un patrimoni arquitectònic excepcional, llançarem un missatge de fraternitat, diàleg i convivència a tota la regió mediterrània i al món.

La ciutat de Tarragona serà el centre de la capitalitat esportiva i cultural de la Mediterrània, però ni els Jocs ni la cultura de la pau que hi va lligada serien possibles sense la participació i la implicació decidida de les poblacions subseu, que seran escenaris de col·lectivitats unides pel mar, per les seves influències, per la seva cultura, pels seus costums, per la seva manera d’entendre la vida.

Els llaços entre les ciutats subseu i Tarragona sostenen el llegat d’un territori on les pedres parlen i expliquen una història de civilitzacions que han anat deixant empremta al llarg de la seva existència. Són poblacions que s’uneixen a favor d’un projecte comú de convivència, d’integració i de solidaritat: Altafulla, Barcelona, Calafell, Cambrils, Castelldefels, Constantí, el Morell, el Vendrell, la Selva del Camp, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vila-seca.

square_img
12/06/2018

Inauguració de l'exposició 'Set segles de l'Arxiu de la Corona d'Aragó'

Es podrà veure a l'Antic Ajuntament fins el dia 19 d'agost

Vegeu-ne més
square_img
11/06/2018

La Banda Unió Musical de Tarragona celebra els 25 anys amb el cicle de concerts 'Banda i esports'

Vegeu-ne més
square_img
06/06/2018

L'OBC i la figura de Pau Casals agermanen els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i els Jocs Olímpics de París amb en un concert especial a la Catedral

Sota la direcció de Kazushi Ono s’interpretaran peces de Beethoven, Weber i el popular ‘El Cant dels Ocells’

Vegeu-ne més
square_img
05/06/2018

Les obres de teatre "Edipo Rey" i "Calígula" es presenten a Tarragona en el marc del programa cultural dels Jocs

És una col·laboració del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mérida

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia del Programa Cultural dels Jocs de manera ràpida i senzilla!