Esteu aquí: Inici Salut Promoció de la salut Marató de sang 2019

Marató de sang 2019

Aquest any, tots al Recinte Firal!

El dissabte 14 de setembre Tarragona viurà una nova edició, aquest any la 15a de la Marató de Donants de Sang, que un any més coincideix amb la celebració de les Festes de Santa Tecla, la festa major de la ciutat. Com a novetat l’emplaçament serà al Recinte Firal (al davant de l’estació), durant 12 hores ininterrompudament de 9 a 21 hores.

La Marató de Tarragona busca cada any assolir un nou rècord de participació sobrepassar els mil donants. En aquests moments és una de les campanyes de donació referents a Europa en una sola jornada. No hi ha cap altra ciutat que aconsegueixi més de mil donacions en un sol dia i un sol lloc.

Els Nanos Nous de Tarragona en concret la “Toneta del Pagès” de la parella dels Nanos Pescadors i el “Mingo” de la parella dels Nanos del Nàstic és la figura escollida per a convidar a tots els ciutadans a la Marató. L’etiqueta #MSangTgn #sangfluencer difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials de manera que els qui no poden donar, també poden col·laborar fent difusió de la Marató.

Recorda que el lloc on podràs donar sang és el RECINTE FIRAL (al davant de l'estació)

Donació de sang i de plasma

També per donar sang i per tal d’agilitzar l’organització, recomanem fer reserva prèvia de l’hora que vindreu a www.donarsang.gencat.cat/reserva (habilitada a partir del 26 d’agost). La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès.

Sanginfluencer TGN: Oriol

La Marató es converteix cada any en una gran diada festiva amb la participació  d’entitats, institucions, empreses i particulars que s’hi impliquen i organitzen activitats lúdiques, obsequis i moltes sorpreses durant tota la jornada.

Sanginfluencer Tarragona: Mª Jesús
Sanginfluencer TGN: Mª Jesús
Sanginfluencer TGN: Oliver
Sanginfluencer TGN: Oliver

 

L’objectiu de la campanya és ajudar a recuperar l’estoc de sang que Catalunya necessita mantenir després de l’estiu, quan les reserves de sang baixen un 30% a causa del canvi d’hàbits dels ciutadans.

 

 

 

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Sanginfluencer TGN: Joan
Sanginfluencer TGN: Joan

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

DONA SANG

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat