Esteu aquí: Inici Salut Salut Pública Coronavirus Fases del desconfinament

Fases del desconfinament

En aquest apartat us podeu informar de les mesures preses en cada fase del desconfinament.

Fase 2
Des del 25 de maig

 

Esports i passejades

Es permet passejar i fer esport de manera individual, és a dir, sense que hi hagi contacte físic (córrer, bicicleta, patinar...). Es pot passejar i fer esport en grups de fins a 15 persones, però és imprescindible mantenir la distància interpersonal de seguretat.

Es permet passejar o fer esport en qualsevol moment del dia menys en les franges reservades per a les persones de més de 70 anys: de 10 a 12 h i de 19 a 20 h.

Àmbit personal

Es permeten les reunions de fins a 15 persones, en espais tancats i a l'aire lliure, sempre mantenint la distància de seguretat de 2 metres entre cada individu.

Terrasses i restauració

Es permet l'obertura de terrasses al 50 % de la seva capacitat. És obligatòria una distància de 2 m entre cada taula i implementar mesures de desinfecció constants.

Obren els interiors de bars i restaurants a un 40 % de la seva capacitat. No es permet encara l'autoservei.

Comerços

Es permet l'obertura de botigues de menys de 400 m2 sense cita prèvia. L'aforament màxim per als comerços serà del 30 % de la capacitat habitual de l'establiment.

Es permet l'obertura dels centres comercials, amb aforament limitat al 40 % i zones comunes encara tancades.

Llocs de culte

Es permet l'obertura dels llocs de culte, amb un aforament màxim del 30 % de la capacitat habitual.

Vetlles

Es permeten però amb un nombre màxim d'assistents: 25 persones a l'aire lliure; 15 persones en espais tancats. És obligatori portar mascareta i mantenir una distància de 2 m entre cada individu.

Hoteleria

Es permet l'obertura d'hotels i allotjaments turístics, amb l'excepció de les zones comunes.

Cultura

Es permeten actes i espectacles en espais tancats amb l'ocupació d'un terç de l'aforament autoritzat i amb 50 persones de públic com a màxim. També actes en espais a l'aire lliure amb l'ocupació d'un terç de l'aforament autoritzat i amb un públic màxim de 400 persones, sempre assegudes i mantenint la distància necessària.

Cinemes, teatres i sales de concert ja poden obrir també, però només fins a un terç del seu aforament i amb assignació prèvia de localitats.

Educació

Els centres educatius no universitaris poden reprendre les classes presencials, sempre que s'hi garanteixin les mesures de seguretat i d'higiene requerides.

Centres residencials

Es permeten visites a centres de persones discapacitades, habitatges tutelats i residències de gent gran.

Desplaçaments

Es permet la mobilitat només pels municipis de la regió sanitària del Camp de Tarragona, sempre respectant les mesures de seguretat i d'higiene.

Vehicles


Vehicles privats:
Les persones que visquin juntes en poden utilitzar tots els seients i anar-hi sense mascareta. Si viatgen persones que no conviuen habitualment, en els turismes de fins a 9 places poden anar-hi 2 persones a cada fila de seients, mantenint la distància al màxim i amb mascareta.

Transport públic en vehicles fins a 9 places:
Només poden seure juntes persones que convisquin al mateix domicili. Si no és el cas, sempre s'haurà de deixar un seient de separació. És obligatori portar mascareta.

Transport públic en altres vehicles:
És obligatori portar mascareta. En autobusos i trens, caldrà deixar un seient de separació (només si l'operador ho permet, podran seure juntes les persones que convisquin). En els autobusos, la fila darrere del conductor sempre quedarà buida.

Motocicletes i ciclomotors:
Hi poden viatjar juntes dues persones si conviuen habitualment o si porten casc integral amb visera o mascareta. En tots dos casos l'ús dels guants serà obligatori (s'admeten els guants habituals per a motoristes).

 

Platges

Es permet perdre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics de manera individual. És molt important complir les obligacions i fer cas de les recomanacions fixades en aquest enllaç.
 

Recorda...

 

  • Quan sortiu a passejar circuleu per la dreta.
  • Utilitzeu mascaretes i respecteu les distàncies de seguretat. Vegeu en aquest enllaç quan és obligatòria portar-la posada.
  • Renteu-vos molt bé les mans amb sabó abans i després de sortir.
  • Respecteu la distància de seguretat. Els nens i nenes també ho han de fer.
  • No feu ús del mobiliari urbà (bancs, baranes...).
  • Està prohibit l'accés als parcs infantils.

 

Tens dubtes?

 

Segells de reconeixement d’administració oberta