Esteu aquí: Inici Salut Sanitat Coronavirus Novetats sobre la vacunació

Novetats sobre la vacunació

Vacunació infantil

Per a vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat. En aquest web cal posar el CIP o DNI de l'infant que es vacuna, juntament amb les dades del seu pare, mare o tutor/a legal. Els infants de 5 a 11 anys es vacunen en punts de vacunació diferents del de les persones de més de 12 anys.

Si el teu fill o filla és un cas positiu de COVID-19 no es pot vacunar. Tampoc si està realitzant una quarantena per contacte estret. En aquests casos:

  • Si és un cas positiu de COVID-19, haurà de vacunar-se 4 setmanes després de la recuperació de la malaltia.
  • Si és contacte estret però no un cas positiu de COVID-19 es podrà vacunar una vegada finalitzi la quarantena.

Per a aquest grup d’edat s’administra una posologia específica d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech - Comirnaty); la dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg).

La dosi és la mateixa per a un infant de 5 anys que per un d’11 anys i cal administrar-ne dues dosis separades entre 4 i 8 setmanes.

Vacunació dosi de record (3a dosi)

A Catalunya s’administra dosi de record de la vacuna contra la COVID-19 per augmentar la immunitat de la població a tota la població major de 50 anys. A més, també s'administra una dosi addicional a les persones amb determinades patologies, especificades a la primera pregunta.

Les persones vacunades amb Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen també es poden vacunar amb una dosi de record. Per demanar dia i hora per a la vacuna, cal sol·licitar-la a vacunacovidsalut.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta