Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana MOLT PRIVAT Control i prevenció Dispositius de proximitat

Dispositius de proximitat

La Guàrdia Urbana realitza periòdicament campanyes de proximitat destinades a mantenir el contacte amb el ciutadà i a reforçar el control i vigilància respecte a temes de civisme i convivència.

Neteja Pública

Així, per exemple, la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana realitza periòdicament campanyes informatives i sancionadores amb la finalitat de disminuir els actes incívics relacionats amb la neteja viària, recollida de residus i salubritat pública, com per exemple els residus deixats fora dels contenidors o els mobles deixats a qualsevol punt de la ciutat fora del servei de recollida programat.

 

Comerços

També se'n realitzen campanyes destinades a reforçar la presència de la Guàrdia Urbana als comerços. Aquesta campanya porta a porta pels comerços té un doble vessant. En primer lloc, els ciutadans perceben un increment de la vigilància a peu els dies laborables i s’estableix un contacte directe amb el botiguer, lliurant-li un tríptic que conté consells útils per reduir els riscos de robatoris, saber com ha d’actuar davant un atracament o de com presentar una denúncia a la Guàrdia Urbana. El segon objectiu consisteix a recollir demandes i suggeriments dels propietaris dels comerços relacionats amb l’incivisme i la seguretat, informació que després és analitzada i tractada per la Guàrdia Urbana per trobar una solució.

 

Tinença d'animals de companyia

Les accions que realitza la Guàrdia Urbana en referència a la tinença d'animals de companyia van des de les denúncies per no tenir el gos censat o porta-ho sense lligar, per no recollir els excrements de l'animal, o no tenir els permisos reglamentaris en el cas de gossos potencialment perillosos; el trasllat al CRAMT d'animals recollits a la via pública; fins a la comprovació de molèsties denunciades per veïns, possibles maltractaments als animals, comprovació d'instal·lacions i acompanyament a la Unitat Tècnica de Salut Pública municipal.

Segells de reconeixement d'administració oberta