Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana MOLT PRIVAT Control i prevenció Vigilància a les platges

Vigilància a les platges

IMG_0059.jpg

Durant la temporada alta a les platges, es posa en marxa el dispositiu de seguretat de la Guàrdia Urbana, que s'ocupa de la vigilància i protecció integral dels prop de vuit kilòmetres de platges tarragonines amb l'objectiu de garantir els màxims nivells de seguretat, convivència i civisme.

També vetllen per millorar la mobilitat i la fluïdesa del trànsit davant de l'afluència de persones i vehicles.

Seguretat i civisme

Els agents vetllen per la seguretat ciutadana, impedint la comissió de delictes com robatoris i furts als banyistes, a l'interior dels automòbils estacionats i fent complir la normativa municipal que regula les acampades, focs i animals a la sorra, entre d’altres. A més controlen l'accés d'embarcacions a la platja per tal que no envaeixin la zona de bany, així com que les motos d'aigua disposin de les corresponents assegurances. Un altre dels punts importants, és que la Guàrdia Urbana destina agents de paisà de la unitat de delinqüència urbana a reforçar la vigilància de les platges per poder aconseguir més efectivitat en la lluita contra la comissió de delictes.

Atenció al ciutadà

Els agents disposen de formularis per recollir denúncies a peu de platja en els casos que no hi hagi autor conegut i que tampoc es doni la circumstància d’utilització de violència o intimidació. Amb aquesta mesura s’eviten demores al ciutadà i la molèstia d’haver de desplaçar-se a la comissaria de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra.

La Guàrdia Urbana també es coordina amb els cossos de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil del mar, salvament marítim, emergències mèdiques, serveis de neteja, d’inspecció, de socorrisme i d’informació ciutadana mediambiental.

Com a ofensiva contra les acampades il·legals nocturnes i la venda ambulant, una patrulla de la Guàrdia Urbana i una altra dels Mossos d’Esquadra reforcen la vigilància policial controlant que no es produeixin acampades il·legals a les platges, sobretot en entorns protegits com són el bosc de la Marquesa o la cala Fonda i també per evitar furts a la clientela que utilitza la platja de nit en actituds festives. Pel que fa a la venda ambulant il·legal es controlarà la venda d'objectes i begudes així com l’exercici d’activitats sense permís o llicència, com l’oferta de treballs de perruqueria, tatuatges o massatges a la platja.

Millora de la mobilitat

Pel que fa a la mobilitat durant l'estiu, l’augment considerable de la intensitat del trànsit en unes vies de dimensions reduïdes és la causa més gran dels conflictes d’interessos entre ciutadans. Durant l’estiu es controlen els estacionaments indeguts i considerats com incívics (damunt la vorera, parades de minusvàlids, parades del bus, reservats dels serveis de vigilància i socors…) i també es realitza la vigilància i el control dels principals accessos a les platges.

Segells de reconeixement d'administració oberta