Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2009 La unitat de policia administrativa de la Guàrdia Urbana ha realitzat més de mig miler d'actuacions des del mes de març

La unitat de policia administrativa de la Guàrdia Urbana ha realitzat més de mig miler d'actuacions des del mes de març

La unitat de policia administrativa de la Guàrdia Urbana ha realitzat més de mig miler d'actuacions des del mes de març

Destaquen 145 intervencions de gènere de per venda ambulant sense autorització
18/08/2009

Des del passat 23 de març, la Guàrdia Urbana disposa de la Unitat de Policia Administrativa (UPA) composta per un caporal i tres agents. En aquests quatre primers mesos en funcionament han realitzat més 500 actuacions, entre les quals hi figuren el control i la intervenció de gènere per venda ambulant, inspeccions a establiments comercials i d’oci, inspeccions d’obres, vigilància de les ocupacions indegudes de la via pública, inspeccions de gossos, etc. L’actuació de la Guàrdia Urbana com a policia administrativa ve recollida a la Llei de les policies locals de Catalunya i és del tot prioritària dins de l’àmbit de les seves funcions.
 
L’Administració local és l’organisme més proper a la població i, per tant, és l’encarregat de les disposicions normatives que regulen la convivència, l’ús dels espais públics, les activitats, etc. La Guàrdia Urbana és l’encarregada d’assegurar-ne el seu compliment i vetllar pel seu respecte, una tasca que la creació d’aquesta nova unitat permetrà realitzar de manera més àmplia i sistemàtica per afavorir la convivència ciutadana. Tal com explica el cap de la Guàrdia Urbana, Rafael Comes: “des del mes de març hem posat en marxa diverses unitats que formen part del Pla de Proximitat, que té com a objectiu generar una major visibilitat i percepció de la Guàrdia Urbana, amb patrulles a peu, patrullatge dirigit, campanyes per objectius i un contacte directe amb la ciutadania. Es tracta de posar en marxa una policia amb molta flexibilitat, capaç de donar una resposta personalitzada, eficaç i integral a problemàtiques molt diverses”.
 

Balanç de les principals actuacions realitzades

Pel que fa a les principals accions derivades de diversos controls, inspeccions i la vigilància de l'àmbit de la policia administrativa figuren: 145 intervencions de gènere per venda ambulant sense autorització, aixecament de 90 actes d’inspecció d’establiments comercials i d’oci, 57 actes d’inspecció d’obres per diversos motius. Pel que fa a les notificacions, s’ha procedit a notificar 43 escrits dels departaments d’obertura d’establiments, obres i medi ambient. S’han aixecat 26 actes per incompliment d’horaris de tancament o excés d’aforament als locals i 37 per ocupacions il·legals de la via pública. Pel que fa a inspeccions, sumen un total de 13 les fires controlades, cinc les relacionades amb la salut pública, set la d’establiments que venen productes pirotècnics i vuit la de gossos potencialment perillosos. Durant aquests mesos també s’han realitzat quatre mesuraments per molèsties de sorolls derivades d’establiments d’oci.

 
LES XIFRES DE LES INTERVENCIONS (DES DEL 23 DE MARÇ)
 
Inspeccions d’establiments                      
Inspeccions d’obres                       
Cessaments d’activitats d’establiments   
Infraccions de l’horari tancament                        
Ocupacions indegudes de la via pública   
Inspeccions fires                                  
Notificacions
Mesurament de sorolls                          
Desprecintaments d’establiments         
Inspeccions conjuntes departament salut pública  
Inspeccions gossos         
Inspeccions pirotècnia                    
Intervencions de gènere i/o venda ambulant    
Altres                        
 
 
90
57
21
26
37
13
43
4
6
5
8
7
145
43
 

Segells de reconeixement d’administració oberta