Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2015 Tarragona participa en el projecte europeu RERUM en seguretat a les ciutats intel·ligents

Tarragona participa en el projecte europeu RERUM en seguretat a les ciutats intel·ligents

Tarragona participa en el projecte europeu RERUM en seguretat a les ciutats intel·ligents

La ciutat rebrà una aportació de prop de 200.000 euros i serà banc de proves de les tecnologies que es desenvolupin.
20/10/2015

L'Ajuntament de Tarragona participa en el RERUM (Reliable, Resilient and secUre IoT for sMartcityapplications), un projecte europeu de recerca en seguretat i protecció de dades aplicat a les ciutats intel·ligents. Tarragona s’integra en aquest projecte juntament amb 11 socis (empreses, universitats, centres de recerca i municipis) de sis països europeus (Regne Unit, Suècia, Alemanya, Grècia, Romania i Espanya).

RERUM és un projecte de recerca en el marc de les Ciutats Intel·ligents que té com a objectiu desenvolupar tecnologies per millorar la seguretat mitjançant la creació d’aplicacions que garanteixin la confidencialitat, l’autenticitat i la integritat en el seu ús, un dels factors més importants en el desenvolupament de noves tecnologies. Per tal de provar la recerca desenvolupada, el projecte se centra en quatre camps: mobilitat intel·ligent, monitoratge ambiental, eficiència energètica i monitoratge de les condicions ambientals en edificis. El conseller de Ciutat Intel·ligent, Javier Villamayor, ha explicat que “el projecte situa Tarragona a l’avantguarda de les ciutats intel·ligents i serà banc de proves de noves tecnologies aplicades a l’espai públic que permetran una gestió més eficient i de qualitat”.

El projecte finalitza a mitjans de 2016 i compta amb un pressupost total de cinc milions d’euros confinançat pel setè Programa Marc de la Unió Europea (acord 609094). Tarragona participa en el programa i rebrà una aportació de prop de 200.000 euros i serà banc de proves, juntament amb d’altres municipis europeus, de les tecnologies que es desenvolupin. La tasca a realitzar fins al 2016 compta amb tres fases: identificació de les necessitats, recerca i desenvolupament i posada en marxa en proves, experimentació i avaluació de resultats de les aplicacions smart.

Més informació a: https://ict-rerum.eu/

Segells de reconeixement d'administració oberta