Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Agenda 2023 8 M Documental Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?

Documental Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?

Projecció del documental Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren? Col·loqui posterior a càrrec de la Red Antiracista Tgn
Documental Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren? Coproducció de La Directa i Cooperacció (2019).
A diferència de la migració masculina, la de les dones desencadena cadenes de cures: mentre a les ciutats i els països de destinació moltes migrades, desplaçades i exiliades s’ocupen en el sector domèstic i, amb el seu treball precaritzat, omplen un buit que tradicionalment han cobert les dones de manera no remunerada dins de la família, al seu país o territori d’origen el dèficit de cures que hi queda quan migren és cobert per altres dones. Sovint, àvies, tietes, germanes... es fan càrrec d’infants i persones dependents.
La fuga de cures associada a la migració de les dones traspassa l’entorn familiar: també afecta la comunitat i el territori. La defensa dels béns naturals, molt feminitzada, també pateix que les dones hagin d’allunyar-se.

Documental Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?
Què
Cinema
Quan
14/03/2023 18:00 to 20:00
Localització
Preu
Gratuït
Organitzat per 
SIAD Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta