Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Agenda Primer congrés sobre Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona

Primer congrés sobre Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona

Sota el lema ‘Poble en Moviment’, la Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona organitza el primer congrés sobre Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona. La iniciativa neix de la necessitat de compartir coneixements i crear relacions entre tècnics i tècniques tant de l’administració pública com del tercer sector, acadèmics, estudiants, associacions i ciutadania en general.

El congrés comptarà amb una conferència inaugural, “Cap a on van les polítiques migratòries?” a càrrec de la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya, Eunice Romero. També hi haurà diversos simpòsiums, taules rodones i tallers on s’exposaran temes molt diversos relacionats amb la realitat migrant per parlar de diferents perspectives acadèmiques i on es podran conèixer experiències concretes d’especialistes en temes de migració, interculturalitat i antiracisme, on es generaran espais per a la reflexió i el debat.

El congrés comptarà amb la participació de docents i experts en matèria legislativa d’estrangeria, així com també amb actors polítics, que exposaran la seva diagnosis sobre la situació migratòria actual. També els gestors i les tècniques de diverses institucions, tant municipals, com autonòmiques i nacionals exposaran el paper de les polítiques migratòries dins de l’administració pública amb èmfasi en l’àmbit local. Finalment, també tindran protagonisme les entitats i organitzacions del tercer sector que explicaran en què consisteix el seu treball i com aquest impacta en la societat.

*Hi haurà servei de canguratge que es pot demanar fent un correu electrònic a tempsdecures@tarragona.cat.

 

Programa divendres 28 d'octubre

 • 9.30 - 10 h Acreditacions
 • 10 h Presentació de les Jornades a càrrec de:
  • Alcalde de Tarragona, Sr. Pau Ricomà
  • Consellera Nova Ciutadania, Sra. Paula Varas
  • Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme, Sra. Eunice Romero Rivera
 • 10.30-11:15 h “Conferència inaugural: “cap a on van les polítiques migratòries?”,” El Pla Estratègic, Departament d’Igualtat i Feminisme Ponent: Eunice Romero Rivera, Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme.
 • 11.15 – 11.45 h Esmorzar Intercultural
 • 12.00 – 13.15 h Taula rodona: La perspectiva antiracista i interseccional en les actuacions públiques: La nova llei antiracisme. Moderat per la Direcció General de Migracions i amb participació d’entitats reconegudes en la defensa dels DDHH i en la lluita contra el Racisme.
 • 17.00 – 18.15 h Taula redona: La reforma del Reglament de la Llei d’Estrangeria Moderat per l’IMSST: Amb entitats reconegudes arreu del país i conveniades i gestores d’estrangeria.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Primer congrés sobre Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona
Què
Xerrades i congressos
Quan
28/10/2022 09:30 to 18:15
Localització
Preu
Entrada lliure
Venda d'entrades / Inscripcions

Accés lliure limitat a l’aforament màxim de la sala.

Organitzat per 
Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta