Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Gent Gran Notícies L'Ajuntament rep una subvenció de 15.418,28 € per impulsar la promoció de la salut i l'envelliment actiu

L'Ajuntament rep una subvenció de 15.418,28 € per impulsar la promoció de la salut i l'envelliment actiu

L'Ajuntament rep una subvenció de 15.418,28 € per impulsar la promoció de la salut i l'envelliment actiu

L'Ajuntament rep una subvenció de 15.418,28 € per impulsar la promoció de la salut i l'envelliment actiu Fotografia de Tarragona Ràdio
Fer Salut Mola i Gent Gran Activa han estat escollits per la seva innovació i qualitat
06/10/2015

 

L’Ajuntament ha rebut un ajut de 15.418,28 € de la Federación Española de Municipios y Provincias en la convocatòria Red Española de Ciudades Saludables. Els projectes subvencionats, impulsats des de l'Àrea de Salut i l'Institut Municipal de Serveis Socials, són Fer Salut Mola i Gent Gran Activa que promouen els hàbits de vida saludable i l’envelliment actius i que han estat escollits per les seves actuacions estratègiques, innovadores i de qualitat en la promoció de la salut i la prevenció de malalties. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat que “aquests ajuts ens serviran per seguir treballant en la línia correcta i ens certifiquen que anem pel bon camí, la promoció de la salut a través de l’activitat física i l’alimentació saludable són la clau de les accions de prevenció”.

“Fer salut mola” és una iniciativa adreçada a infants d'entre sis i dotze anys que fomenta una vida saludable a través d'una alimentació sana i equilibrada i la pràctica de l'activitat física diària. Es treballa l’adquisició de conceptes amb la col·laboració del professorat i una altra més lúdica i experimental per reforçar els coneixements adquirits. Actualment el programa compta pràcticament amb la participació de la totalitat de les escoles de Tarragona.

Gent Gran Activa ofereix una programació d'activitats, totalment gratuïtes, per promoure el que anomenem un envelliment saludable adreçades a persones majors de 60 anys. Aquesta programació es fa a les catorze llars municipals, als centres cívics i a les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esports. Gent Gran Activa combina activitats d’exercici físic, mentals i d’altres orientades a la promoció de la salut i la seguretat.


L’Ajuntament de Tarragona és membre de la Red Española de Ciudades Saludables des de fa sis anys. Es tracta d’una xarxa impulsada per la Federación Española de Municipios y Provincias que té, entre d’altres objectius, assegurar la intercomunicació entre les ciutats adherides en l’àmbit de la promoció i la protecció de la salut,  a fi de fomentar l'intercanvi d’experiències i el desenvolupament de projectes entre ciutats i amb altres administracions i organitzacions per promoure l’acció comuna.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat