Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Gent Gran Activa Notícies Notícies 2019 Es posen en marxa els "Àpats en companyia", per a persones grans

Es posen en marxa els "Àpats en companyia", per a persones grans

Es posen en marxa els "Àpats en companyia", per a persones grans

A la Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja
Es posen en marxa els "Àpats en companyia", per a persones grans El gerent de l’IMSST, Josep Miquel Beltrán, i el conseller i vicepresident en funcions de l’IMSST, Francesc Roca (foto: Anna Fusté)
30/05/2019

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona posa en marxa el projecte social «Àpats en companyia», amb l’objectiu de combatre la solitud en la gent gran. Aquesta iniciativa s’iniciarà a la Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja, com a prova pilot, a partir del dia 3 de juny.

«Àpats en companyia» és un projecte social per combatre la solitud en el col·lectiu de les persones grans mitjançant l’oferiment d’àpats en llars municipals de gent gran. Està orientat a potenciar un envelliment actiu i saludable, amb la intenció de cobrir dues necessitats bàsiques: proporcionar una alimentació adequada i facilitar un espai relacional de vincles d’amistat i de connexió amb la comunitat.

Per mitjà dels àpats en companyia, s’afavorirà la relació de la persona gran amb el seu entorn i la seva comunitat, cosa que farà millorar la seva qualitat de vida i minimitzar el risc d’aïllament social.

Les persones que vulguin acollir-se a aquest servei han de sol·licitar-ho al registre general de  l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o a l'Oficina de la Gent Gran, plaça de la Imperial Tàrraco, 1. Hauran d’estar empadronades a Tarragona i tenir més de 65 anys. Hi tindran prioritat les persones de més edat. Hauran de ser persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per poder mantenir relacions socials.

El conseller i vicepresident de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona en funcions, Francesc Roca, ha afirmat que «aquest és un projecte de naturalesa social perquè és una aposta per les polítiques d’envelliment actiu que pretén potenciar les relacions socials entre les persones grans a fi de retardar la seva dependència».

El dinar casolà, elaborat cada dia, se servirà en una taula compartida de dilluns a divendres no festius. El menjador s’obrirà de les 13 a les 15 hores. Les persones que després vulguin quedar-se a la llar a fer activitats podran fer-ho. S’estableix un preu social reduït de 5,60 € per àpat.

L’IMSST ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Formació i Treball (FIT), que s’encarregarà de gestionar el projecte. Actualment FIT porta a terme, en col·laboració amb l’IMSST, el projecte de Menjador Social de Tarragona «Taula Amiga» per a l’entrega social d’àpats preparats i aliments frescos a persones en situació de vulnerabilitat social, derivades pels serveis socials de l’IMSST. I des d’aquest projecte, FIT també col·labora en diverses iniciatives per a proveir aliments a diversos col·lectius en risc o situació d’exclusió social.

Les dades de població indiquen que cal anar en la direcció de desplegar noves accions per combatre la solitud en les persones grans. En aquest sentit, cal assenyalar que el passat mes de gener es va posar en funcionament el Servei d’Assessorament Psicològic a la Gent Gran com un altre recurs de referència per a les persones que pensen que poden necessitar una orientació psicològica puntual.

Per més informació, cal dirigir-se a l’Oficina d’Informació per la Gent Gran, situada a la plaça de la Imperial Tàrraco, 1, telèfon 977296165.

Segells de reconeixement d'administració oberta