Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2014 L’Ajuntament de Tarragona i CatalunyaCaixa signen un conveni per destinar pisos a lloguer social

L’Ajuntament de Tarragona i CatalunyaCaixa signen un conveni per destinar pisos a lloguer social

L’Ajuntament de Tarragona i CatalunyaCaixa signen un conveni per destinar pisos a lloguer social

Aquesta iniciativa pretén allotjar persones amb risc d’exclusió residencial de diversa procedència
09/07/2014

 

L’Ajuntament de Tarragona i CatalunyaCaixa han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure l’ocupació d’habitatges per tal de destinar-los a lloguer assequible. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Tarragona s’adhereix al pacte que van subscriure el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’entitat bancària l’octubre del 2013.

La signatura va anar a càrrec del tinent d’alcalde i conseller delegat d’Habitatge, Xavier Tarrés, i el director de zona de CatalunyaCaixa a Tarragona, Emili Figueras, que van destacar la disponibilitat dels dos organismes a col·laborar per ajudar les famílies tarragonines que més estan patint la crisi.

El conveni estableix també la intenció que la renda de lloguer que hauran de pagar els llogaters no superi el 30% dels seus ingressos nets, de manera que els habitatges s’arrendaran per un màxim de 350 euros.

La finalitat principal del conveni entre l’Ajuntament i CatalunyaCaixa és optimitzar el procediment per assolir l’efectiva ocupació dels habitatges proposats per l’entitat financera. L’Ajuntament, a través dels Serveis Socials, té el compromís d’identificar aquelles persones o famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer amb renda assequible.

Per la seva banda, CatalunyaCaixa es compromet a informar l’Ajuntament de la incorporació dels habitatges que estiguin ubicats en el seu terme municipal així com de les baixes dels habitatges proposats que per ocupació, per pèrdua de les condicions d’habitabilitat o altres causes de força major que impedeixin la seva comercialització en règim de lloguer.

L’adhesió al conveni finalitzarà el 7 d’octubre de 2014, tot i que està vinculada a la possible pròrroga del conveni marc amb l’Agència de l’Habitatge.

Segells de reconeixement d’administració oberta