Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2015 Alguna cosa sorprenent està passant a Riu Clar

Alguna cosa sorprenent està passant a Riu Clar

Alguna cosa sorprenent està passant a Riu Clar

La plaça del Progrés de Riu Clar s’ha despertat avui transformada artísticament, al mateix temps que una encartellada exhaustiva convoca el veïnat per al 15 de novembre.
Alguna cosa sorprenent està passant a Riu Clar Decoració a la plaça del Progrés de Riu Clar
08/11/2014

 

Quan s’ha llevat avui el veïnat de Riu Clar, s’ha trobat un barri diferent al que és habitual. La plaça del Progrés ha acollit una transformació artística, i tot el barri està ple de cartells que diuen “Alguna cosa està passant a Riuclar i tu en formes part”.

Aquesta acció ha sorgit de la complicitat entre l’equip tècnic del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) i la xarxa comunitària, en particular amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Riu Clar. Es tracta d’un recurs promogut des de l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta acció artística, oberta per a tota la ciutat, proposa diferents cites. Les properes accions previstes són:

1.    El dissabte, 8 de novembre, a la Rambla de Riu Clar i en horari de 10 a 13 h, l’equip educatiu d’A Peu de Carrer (Fundació Casal l’Amic) realitzarà la dinamització “Posa xulo el teu barri”, una activitat pensada per als infants i famílies del barri.

2.    Paral·lelament, es distribuiran els molinets de vent construïts a l'Escola Riu Clar per tal que el veïnat se sumi a la iniciativa artística penjant-los a les balconades, com una manera de comunicar que formen part i que s'estimen el barri. Igualment, l'Escola d'Adults se sumarà, també, decorant les seves instal·lacions.

3.    El dissabte, 15 de novembre, a les 19 h i a la plaça del Progrés, es projectarà un espectacle audiovisual amb uns continguts que, entre d'altres, inclouen, tant persones, com llocs molt familiars... Després del mapping i del controlador interactiu, totes les persones participants podran posar en comú les seves impressions vers aquesta experiència mentre gaudeixen d'un pica-pica.

En definitiva, a través dels diferents moments previstos en aquesta acció comunitària es busca treballar continguts d'interès públic i, sobretot, fomentar la xarxa de relacions. Establir en una comunitat una xarxa relacional consistent (que inclogui persones individuals i entitats o col·lectius) és de vital importància, en especial en contextos com l'actual.

Les imatges de l'acció es podran trobar a partir de les 18 h a les xarxes socials de l’Ajuntament de Tarragona:

Segells de reconeixement d’administració oberta