Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2015 L’Ajuntament i les entitats socials engeguen el programa d'atenció per a infants en risc de dificultats alimentàries durant l'estiu

L’Ajuntament i les entitats socials engeguen el programa d'atenció per a infants en risc de dificultats alimentàries durant l'estiu

L’Ajuntament i les entitats socials engeguen el programa d'atenció per a infants en risc de dificultats alimentàries durant l'estiu

Té com a objectiu que cap nen i nena de la ciutat es quedi sense suport alimentari quan no hi ha menjador escolar
30/06/2015

 

L’Institut Municipal de Serveis Socials, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés, l’ONG Educo, la Fundació Joventut i Vida, Fundació Formació i Treball, Associació de Veïns La Floresta, Creu Roja, Centres Oberts de la Generalitat i Casal Mare de Déu de la Siurana, han posat en marxa diversos recursos socials per garantir l’accés a l’alimentació als nens i nenes de la ciutat que ho necessitin, durant els mesos d’estiu que no hi ha menjador escolar. La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos ha explicat que “és una tasca segueix la línia de treball ja iniciada l’estiu passat i que, a través de la coordinació amb les entitats socials de la ciutat, té com a objectiu que cap nen i nena de la ciutat es quedi sense suport alimentari durant l’estiu”.

Més de 60 professionals de Serveis Socials ubicats a cadascuna de les zones de la ciutat han treballat des de la proximitat amb les famílies i el seu entorn més directe, com l’escola, per detectar les necessitats de suport alimentari dels infants a l’estiu.

En total són 426 els nens i nenes que s’acullen a aquest programa d’ajuts alimentaris que, a través de mesures de caràcter inclusiu, garantiran la cobertura de les necessitats dels infants en risc.

Durant els mesos de juliol, agost i primera quinzena de setembre alguns dels infants assisteixen als casals d’estiu i compten amb ajuts al menjador. Els que no hi assisteixen recolliran els àpats als menjadors socials corresponents a la seva zona per menjar-los a les seves llars. D’altres famílies amb infants amb risc de dificultats alimentàries comptaran amb una targeta de Creu Roja que els permetrà accedir a l’establiment acordat i disposar de productes per una alimentació bàsica.

La tinent d’alcalde Ana Santos ha expressat el seu agraïment “a totes les entitats socials que col·laboren amb l’Ajuntament i que fan possible donar una resposta la difícil situació d’aquestes famílies i que permeten fer-ho en un entorn normalitzat i integrador”.

L'Institut Municipal de Serveis Socials realitza una tasca integral d’inclusió i suport a les famílies amb dificultats i risc d’exclusió, s’elabora un pla de treball personalitzat per a cada persona o família atesa amb l’objectiu principal de recolzar i canviar la difícil situació en la qual es troba. Per a fer-ho, compta amb el suport i treball coordinat de les entitats del territori que permeten realitzar una tasca integral i de proximitat.

Segells de reconeixement d’administració oberta