Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2016 La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores participa al Tast Social d'aquest cap de setmana

La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores participa al Tast Social d'aquest cap de setmana

La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores participa al Tast Social d'aquest cap de setmana

La mostra d’entitats de voluntariat s’instal·larà demà a la Rambla Nova
09/06/2016

 

La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores s’integra a la 3a edició de la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès (Tast Social) d’aquest cap de setmana, que està impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. La Xarxa serà una de les 29 entitats de voluntariat que participarà a la mostra que s’instal·larà demà a la Rambla Nova. L’objectiu és donar a conèixer la seva tasca i posar en valor tota la feina que cada dia tiren endavant centenars de persones voluntàries.

La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores de Tarragona es va posar en marxa l’octubre de l’any passat i va sorgir com un espai de treball que aplega totes les entitats i serveis públics que tenen incidència en la cura de les persones dependents i els seus familiars. Ara mateix l’integren 34 entitats i serveis públics de la ciutat.

Durant aquests mesos, la Xarxa ha impulsat una guia de recursos disponibles per a les persones cuidadores i un manual de bones pràctiques en l’atenció en l’àmbit de la dependència. Tota la informació es troba disponible en un espai web on les entitats que integren la Xarxa donen a conèixer totes les activitats que organitzen.

Entre les diferents línies de treball impulsades, s’ha creat el grup de treball de voluntariat que elabora un pla per gestionar de manera integral l’acollida i acompanyament de les persones que col·laboren com a voluntaris en les diferents entitats i serveis. Un dels principals objectius és que la Xarxa sigui dinàmica i oberta a la realitat social i, en aquest sentit, s’està treballant per rebre assessorament legal i jurídic per conèixer els canvis legislatius i normatius en l’atenció a les persones amb dependència.

Segells de reconeixement d’administració oberta