Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 Es buscaran alternatives individuals per a les persones sense sostre allotjades al pavelló del Serrallo

Es buscaran alternatives individuals per a les persones sense sostre allotjades al pavelló del Serrallo

Es buscaran alternatives individuals per a les persones sense sostre allotjades al pavelló del Serrallo

El 19 de juny es tancarà el servei, obert des del mes de març, per al confinament de persones sense llar
Es buscaran alternatives individuals per a les persones sense sostre allotjades al pavelló del Serrallo  Imatge del muntatge dels preparatius del pavelló del Serrallo per atendre persones sense sostre. Foto: cedida
10/06/2020

L’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials, va habilitar el 18 de març el pavelló municipal del Serrallo per atendre les persones sense sostre davant l’alerta sanitària per la COVID-19. Ja en la fase 3 de la desescalada, el dia 19 de juny està previst tancar aquest servei temporal que es va obrir per al confinament i que el pavelló torni a tenir l’ús que li és propi, la pràctica esportiva. Per tal de trobar alternatives a les persones allotjades al pavelló, els serveis socials municipals s’han entrevistat amb cadascuna d’elles per valorar quin tipus d’ajuda necessiten i quins recursos disposen, amb l’objectiu de donar solucions individuals

En el pavelló primer es van disposar 20 llits i després es van ampliar fins a 50. Durant aquests tres mesos  s’han acollit un total de 121 persones. Ara hi ha 29 usuaris; la resta han marxat voluntàriament.

La consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “de les 29 persones que resten al pavelló, s’està estudiant cas per cas per donar una alternativa a l’allotjament, sigui un pis compartit, una habitació o l’alberg”.

Cal destacar, que l’atenció directa a les persones allotjades ha anat a càrrec de la Creu Roja i l’elaboració dels àpats —esmorzars, dinars i sopars— de l’entitat Joventut i Vida de Bonavista. En aquest sentit, la consellera Carla Aguilar-Cunill ha subratllat que "agraïm enormement la professionalitat i l'esforç d'aquestes entitats, que han estat clau pel bon funcionament de l'equipament." També ha recordat que “va ser el primer equipament d’aquestes característiques en posar-se en marxa a Catalunya i el segon d’Espanya”.

El motiu pel qual es va decidir utilitzar el pavelló municipal del Serrallo per a les persones sense sostre va ser per les prestacions de protecció i higiene que ofereix, disposa de diferents serveis i sis vestidors amb les seves dutxes. L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, per garantir les condicions d’higiene dels usuaris, ha lliurat durant aquests mesos productes d’higiene i farmàcia i va adquirir una rentadora i una assecadora, a disposició de les necessitats dels usuaris.

D’altra banda, la setmana passada es va reunir la Xarxa d’Atenció Integral de Persones Sense Llar de Tarragona (XAIPSLL) que està formada per 22 representants de l'administració i de les entitats socials que treballen directament o indirecta amb les persones sense llar, com la Fundació Bonanit, Càritas, Creu Roja,  Formació i Treball, Joventut i Vida, la Càtedra d’Inclusió Social de la URV i la Càtedra d’Habitatge de la URV, entre d’altres. A la reunió es va exposar la tasca desenvolupada fins ara amb les persones sense sostre  i com encarar-la en el futur amb els diferents recursos que pot oferir cada administració i entitat.  “L’objectiu de la Xarxa és fer un treball de coordinació i col·laboració entre tots els sectors que treballem amb el sensellarisme per afavorir i fer suport en els processos de recuperació de la màxima autonomia personal”, ha dit la consellera.

Segells de reconeixement d’administració oberta