Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 L'Ajuntament habilita el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre

L'Ajuntament habilita el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre

L'Ajuntament habilita el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre

Creu Roja és l’entitat encarregada del muntatge i gestió d’aquest espai
L'Ajuntament habilita el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre Imatge del pavelló municipal del Serrallo
18/03/2020


"El pavelló municipal del Serrallo acull a partir d'avui persones sense sostre, per tal de garantir el seu allotjament i atenció en el context de la fase d'alarma pel Covid-19." Així ho ha anunciat la consellera i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill.
 
"S'ha adoptat aquesta decisió per la situació d'excepcionalitat que estem vivint, que requereix que tothom tingui un lloc on confinar-se. Actualment els dos centres que presten el servei de sensellarisme, l'alberg de la Fundació Bona Nit i la pensió Carme, no són suficients per garantir la cobertura a tot aquest col·lectiu tan vulnerable", ha explicat la consellera.
 
El pavelló municipal del Serrrallo té les prestacions de protecció i higiene que es requereixen, ja que disposa de diferents wc i vestidors amb les seves dutxes. L'espai s'ha habilitat per a l'estada de persones i s'ha cobert el parquet del pavelló.
 
S'han disposat vint-i-cinc llits, respectant els espais mínims per tal de garantir les normes bàsiques de seguretat i higiene, i si fos necessari se'n disposaran més.
 
La Creu Roja, cobrint les funcions d'organització humanitària, és la institució encarregada de l'atenció directa de les persones allotjades en aquest espai. La Creu Roja garantirà de manera estricta l’aplicació dels protocols establerts per a aquest tipus de confinament per tal d’evitar contagis.
 
L'elaboració dels àpats va a càrrec de Joventut i Vida, de Bonavista. Durant el transport i repartiment dels àpats, Creu Roja vetllarà per les condicions adequades per no trencar la cadena de fred.
 
La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha expressat l'agraïment de l'Ajuntament i de l'IMSS a la Creu Roja Tarragona, a l'entitat Joventut i Vida i a l'empresa de neteja La Bruixa, per la seva col·laboració per tirar endavant aquest servei de confinament a les persones.


El Servei d'Atenció a les Dones atén per telèfon i correu electrònic

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Tarragona ha tancat les seves instal·lacions per evitar el risc de contagis pel Covid-19, tal com han fet molts altres serveis. Però les dones que necessitin adreçar-s'hi ho poden fer per telèfon o correu electrònic, en l'horari següent: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. El telèfon és el 977 29 62 79 i l'adreça electrònica, siad@tarragona.cat.
 
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dona assessorament jurídic i suport psicològic, i deriva als serveis especialitzats en situació de violència masclista de Tarragona. També fa activitats de sensibilització social i tallers formatius en els àmbits de la igualtat i els drets de les dones.

D'altra banda, cal recordar que l'Ajuntament disposa del Servei d'Atenció a la Víctima, de la Guàrdia Urbana, des d'on s'atendran totes les situacions de violència de gènere que requereixin intervenció d'urgència. El servei es troba disponible tots els dies de l'any i les vint-i-quatre hores al telèfon 977 24 03 45.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta