Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 L'Institut Municipal de Serveis Socials té activades 641 targetes moneder per cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies

L'Institut Municipal de Serveis Socials té activades 641 targetes moneder per cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies

L'Institut Municipal de Serveis Socials té activades 641 targetes moneder per cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies

Els serveis socials mantenen la seva atenció a la ciutadania via telefònica i per correu electrònic
07/04/2020

L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona té activades 641 targetes moneder per cobrir les seves necessitats bàsiques de persones sense recursos.

Les targetes moneder són un ajut econòmic per comprar aliments i productes de farmàcia i les atorguen els serveis socials municipals. El valor monetari és variable i està definit pel professional de referència; es tracta de garantir l'accés a aliments a persones que es troben en situació de pobresa o vulnerabilitat social.

D'altra banda, la consellera i presidenta de l'IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que "després de l’ampliació de la partida econòmica pels ajuts d’urgència, l’Institut Municipal de Serveis Socials disposa de 105.000 euros per a aquestes necessitats, que si cal ampliarem".

La regidora ha recordat que, a més de les targetes moneder, s'ha posat en marxa el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre, i també segueixen les seves activitats els serveis de l'IMSST, com la Teleassistència, el Servei d'Atenció Domiciliària i el Servei d'Àpats a Domicili.

Pavelló municipal per a persones sense sostre

El pavelló municipal del Serrallo es va habilitar per a persones sense sostre perquè tothom tingui la possibilitat de tenir un lloc on confinar-se. Carla Aguilar-Cunill ha afirmat que “és un projecte pioner, que ha estat el primer a posar-se en marxa a Catalunya i el segon d’Espanya; cada dia hi dormen cinquanta persones, més les que hem distribuït en un alberg i dues pensions”.

Altres atencions de l'IMSST

Dels serveis que habitualment ofereix l'IMSST hi ha el servei de Teleassistència, que dona cobertura a 925 persones i que des de l'alerta sanitària no sols rep trucades d'urgència, sinó que ara també es truca als usuaris per fer el seguiment de com es troben.

El Servei d'Atenció Domiciliària fa 800 serveis, dels quals 449 són presencials, i als altres se'ls fa un seguiment telefònic o actuacions puntuals, i el Servei d'Àpats a Domicili es continua prestant a 103 persones.

La consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha afegit que “des dels serveis socials es fa una valoració continuada de la situació de les persones sense recursos per tal que tinguin els serveis bàsics coberts i, si és necessari, anirem ampliant aquestes ajudes econòmiques”.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta