Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies del 2009 al 2013 Tarragona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

Tarragona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

Tarragona commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

La plaça de la Font acollirà dimarts, 25 de novembre, a les 13 h la lectura del Manifest Institucional.
21/11/2014

 

El proper dimarts, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones i l'Ajuntament ha organitzat diversos actes per commemorar i sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica. La setmana començarà el dilluns, 24 de novembre a les 10.30 h, amb una jornada organitzada conjuntament amb l'Ajuntament, el Col·legi de Periodistes i l'Associació de Dones Periodistes en què es presentaran els resultats del darrer estudi sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació.

L'acte principal de commemoració del 25N tindrà lloc el dimarts a les 13 h a la plaça de la Font, on es farà una concentració ciutadana i una lectura del manifest institucional en rebuig a la violència masclista. El mateix matí, a les 11.30 h, la URV acollirà la taula rodona sobre "L'atenció a les víctimes de la violència de gènere: el protocol d'intervenció i actuació a Tarragona" amb la participació de representants dels serveis d'atenció a la víctima.

Aquest any se sumen a la celebració les escoles de la ciutat en el marc del projecte "El tren de la coeducació" que impulsa el Pla de Polítiques d'Igualtat. El dimarts, els CEIP de Bonavista i els Àngels realitzaran una acció simbòlica i pintaran un mural amb la supervisió de dos artistes del grafit, Foham Fonesz i Aureol Sans. A Bonavista l'acte començarà a les 9.30 h amb la participació dels alumnes de 6è de primària i a Els Àngels serà a partir de les 15 h de la tarda i hi participaran alumnes, pares i mares. "El tren de la coeducació" és una iniciativa que es va posar en marxa el curs 2009-2010 que té com a objectiu treballar en l'àmbit escolar els valors igualitaris i abordar la resolució de conflictes, la interculturalitat i la cooperació.

Els actes continuaran durant la setmana. El dijous, 27, al Centre Sociocultural de la Part Alta s'impartirà el taller "Com construir una relació de parella igualitària i equilibrada" a càrrec de Judit Asensio, psicòloga del Servei d'Informació i Atenció a la Dona de l'Ajuntament de Tarragona. El dissabte les escales de la Catedral seran l'escenari de dues intervencions artístiques a les 17 h de la tarda.

Segells de reconeixement d’administració oberta