Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Serveis a la ciutadania i tràmits

Serveis a la ciutadania i tràmits

Quins serveis resten en funcionament i quins no amb motiu de la crisi de la Covid-19? Com cal que fem els tràmits aquests dies? Consulta-ho en aquest apartat.

Oficines d'Atenció Ciutadana

Les oficines d'atenció ciutadana estan tancades. Es poden utilitzar els canals alternatius per realitzar gestions i efectuar consultes:

Pagament d'impostos i taxes

S'amplien els terminis de pagament voluntari dels tributs i se suspèn el procediment de constrenyiment. En aquest sentit, s'amplia el període de pagament voluntari de l'impost sobre béns immobles i de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica corresponents a l'any 2020.

Per a més informació us podeu adreçar als telèfons d’atenció que figuren més amunt o enviar un correu electrònic a tributs@tarragona.cat.

A més, l’Ajuntament de Tarragona tampoc no cobrarà les taxes de terrasses i ocupació de via pública als bars i restaurants ni pagaran la taxa de la brossa els establiments que han hagut de tancar.
 

Servei de bus

Les línies dels autobusos municipals se suspenen des del dia 18 de març de 2020 fins a nou avís. Les línies es posen a disposició només per sol·licitar serveis essencials. Aquests serveis són:

 • Assistència a llocs de treball en serveis essencials.
 • Desplaçaments per tenir cura de familiars al càrrec.

Per sol·licitar serveis essencials, es pot trucar al 977 551 120, al 657 784 724, al 900 365 114 o al 977 543 244.
 

Recollida de voluminosos i deixalleries

El servei de recollida de voluminosos ha quedat aturat i s'ha tancat la deixalleria fixa del polígon Riuclar. Les deixalleries mòbils també s'han suspès.
 

Serveis Socials

S’ha decretat que no hi haurà atenció directa al públic a cap dels centres de serveis socials de l’IMSST. Si necessiteu contactar amb Serveis Socials ho podeu fer de dues maneres:

Telefònicament
S’ha establert un horari d’atenció telefònica de 9 a 14 h. Cal que telefoneu al vostre centre de referència, en funció d’on visqui la persona que ha de ser atesa:

Centres de Serveis Socials:

 • PART ALTA (Rambla vella) 977 245 600
 • PART BAIXA (C. Misericòrdia) 977 245 968
 • PART BAIXA (C. Nou de Sta Tecla) 977 191 635
 • CENTRE CÍVIC DE ST SALVADOR 977 521 166
 • CENTRE CÍVIC DE ST PERE I ST PAU 977 200 394
 • CENTRE ZONA PONENT (Bonavista, Torreforta, Icomar, la Floresta, el Pilar, Riuclar, Parc Riuclar, l'Albada) 977 551 361
 • CENTRE DE CAMPCLAR 977 550 031
 • CENTRE EAIA MUNICIPAL 664 441 877

Els auxiliars recepcionistes de cada centre de serveis socials seran els professionals que rebran aquestes trucades. Us demanaran les dades personals i el número de telèfon per tal que el vostre professional de referència es posi en contacte per valorar la vostra situació.

Telemàticament
Podeu contactar amb Serveis socials enviant un correu electrònic a somalteucostat@tarragona.cat.
Si necessiteu contactar amb l’EAIA municipal: eaia.municipal@tarragona.cat.

És necessari que ens indiqueu:

 • Assumpte del correu: barri on viviu i si teniu a veure amb Gent Gran, Discapacitats i/o Dependència: poseu també gent gran
 • Cos del correu: nom i cognoms de la persona què necessita ser atesa, DNI o passaport,
 • Telèfon de contacte i adreça on viu: expliqueu la situació en què us trobeu i, si disposeu de documentació que ho acrediti la podeu adjuntar al correu electrònic.

En qualsevol de les dues maneres donarem agilitat en la resposta. Fora d’aquests horaris si hi ha qualsevol emergència envieu un mail a somalteucostat@tarragona.cat.

Per tal de donar atenció a les persones aïllades que presentin perfils de vulnerabilitat, es continuen prestant el servei d’atenció domiciliària, de menjador social i d’àpats a domicili i el Servei de Teleassistència. 

El Pavelló Municipal del Serrallo, d'altra banda, acull persones sense sostre, per tal de garantir el seu allotjament i atenció en el context de la fase d'alarma per la Covid-19.

Pel que fa a l’àmbit social, qualsevol iniciativa de voluntariat s'ha de comunicar a l’Ajuntament a través d'aquest enllaç del web municipal.
 

Xarxa de Suport Solidari

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa una Xarxa de Suport Solidari formada per persones que volen realitzar accions de suport a d’altres persones que ho necessiten, amb motiu de la situació d’emergència de salut pública i pandèmia ocasionada per la Covid-19.

La Xarxa de Suport Solidari té diferents grups d’actuació en funció de les demandes, per exemple: atenció psicològica amb acompanyament emocional, acompanyament diari per telèfon de persones aïllades, sense xarxa familiar a prop, o demandes com anar a comprar menjar o medicaments i atenció al benestar animal.

Les persones que no tinguin les necessitats essencials cobertes poden trucar al telèfon 600 497 887, dins d'aquest horari:

 • De dilluns a divendres, de 8 a 20 h
 • Dissabtes, de 9 a 13 h i de 16 a 18 h

 

Instal·lacions, oficines i espais públics

Estan tancats:

 • Instal·lacions esportives
 • Parcs infantils
 • Museus i recintes històrics
 • Arxiu i biblioteques
 • Teatres
 • Llars de jubilats
 • Centres cívics
 • Oficines d'atenció turística
 • Servei Municipal d'Ocupació - Tarragona Impulsa, que us podrà atendre al 977 243 609 o a tarragonaimpulsa@tarragona.cat.
 • Servei d'Informació i Atenció a les Dones, que us podrà atendre de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, pels canals no presencials: 977 296 279 | siad@tarragona.cat


Mercat Central i mercadets

El Mercat Central ha modificat el seu horari a partir d’aquest dilluns: les parades obriran al públic des de les 9 del matí fins a les 16 h, de dilluns a dissabte, de manera ininterrompuda. 

Recordem que cal mantenir la distància de seguretat respecte a les altres persones (1,5 - 2 metres), i es recomana evitar desplaçar-se a les botigues amb nens, persones grans o persones amb problemes de salut. Es controla l’aforament i hi ha restriccions puntuals d’entrades i sortides de persones amb l’objectiu d’evitar l’afluència massiva de persones. Per tant, s'han suspès les activitats de grups que provinguin de l’exterior.

S'han anul·lat els mercadets no sedentaris de Torreforta, plaça Corsini, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador.

Els mercadets de la pl. del Fòrum i de la Móra obren dimecres i dissabtes, respectivament, de 8 a 14 h.
 

Oficina Municipal d'Escolarització

L'Oficina està tancada. Per a qualsevol consulta podeu enviar un correu electrònic. Es recorda que la preinscripció escolar pel curs 2020-2021 ha quedat ajornada fins a nou avís.

 

Tanatori

Pel que fa al tanatori, no s'hi celebren cerimònies pels difunts. Les sales de vetlla s'han tancat. 
 

Aparcaments Municipals

L'Ajuntament ha resolt que les zones blaves, verdes i taronges de la ciutat siguin gratuïtes fins a nou avís.

L'Oficina d'Atenció a les Usuàries i Usuaris de l'AMT, situada al carrer Unió, romandrà tancada mentre durin les mesures de prevenció del virus. Qualsevol dubte o consulta es podrà fer a través del telèfon 977 23 91 51 o de l'adreça electrònica aparcamentstgn@aparcamentstgn.cat.
 

Ematsa

Ematsa garanteix el subministrament d’aigua. L’empresa ha dut a terme una sèrie de mesures per assegurar el funcionament normal de les instal·lacions on opera, siguin de plantes de depuració, de potabilització o de subministrament.

Per a qualsevol consulta, els telèfons de contacte són:

 • Atenció client: 900 550 555
 • Avaries 24 h: 900 203 329

L'Oficina Virtual es troba en aquest enllaç del web.
 

Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona

La programació de Tarragona Ràdio s’adapta al moment d’emergència que viu la ciutat i el conjunt del país. La programació convencional queda suprimida i es dedicarà exclusivament als serveis informatius, que actualitzen constantment les noves dades sobre l’alerta pel Covid-19 i les instruccions i mesures de les autoritats.
 

Canals digitals corporatius

També podeu consultar permanentment les actualitzacions en aquesta pàgina web i a través de les xarxes socials corporatives: Twitter, Facebook i Instagram.

Segells de reconeixement d’administració oberta