Alzheimer

El Centre Rosa d'Abril acull la seu oficial de l'Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona (AFAT). Aquest centre va ser inaugurat per l'alcade Josep-Fèlix Ballesteros el 23 de març del 2014 i està emplaçat als baixos de la nova Llar de jubilats de SP/SP, al C. Camí del Pont del Diable s/n.

El local és propietat de l’Ajuntament de Tarragona, que n'ha cedit el seu ús a l’AFAT. En ell s'hi concentren els serveis d’acollida, administració, atenció social, suport psicològic etc.

Serveis

El Centre Rosa d'Abril disposa de serveis adaptats per a persones amb dificultats de mobilitat. Així com de diferents sales per atendre els pacients en funció del grau de deteriorament cognitiu dins del “Servei de Respir", que funciona de dilluns a divendres de 10 a 13 h.

Les instalacions es complementen amb un jardí, amb plantes aromàtiques i ornamentals.

L'Associació compta amb profesionals  qualificats, dins de les àrees de suport psicològic, grups d’Ajuda Mútua (GAM), serveis de respir familiar, treballadores familiars, administració i economia.

El cente també compta amb una sala multimèdia en la que s’imperteixen tallers de memòria i d’estimulació cognitiva per mitjà d’ordinadors amb pantalla tàctil, amb el programa GRADIOR de la Fundación INTRANS.

Les primeres visites familiars d’informació o consulta, sempre concertades, són gratuïtes.

Per a més informació

Segells de reconeixement d’administració oberta