Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Serveis Socials Atenció a les dependències Ajuda a domicili

Ajuda a domicili

Què és?

Els Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD) són prestats principalment en el domicili de la persona/família usuària i s’orienten a resoldre dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d’autonomia personal.

Prestacions

  • Cura de la persona i cura de la llar.
  • Atenció de famílies en situació de risc social, vulnerabilitat o desestructuració.
  • Neteja de la llar.
  • Neteja de xoc.
Aquest servei es pot complementar amb altres modalitats d’atenció, com ara els serveis de bugaderia, podologia, menjar a domicili, teleassistència, ajudes tècniques i adaptatives de la llar i els serveis d’altres xarxes assistencials, entre d’altres.

Perfil de la persona usuària

Els serveis estan adreçats a persones de totes les franges d’edat i famílies que, per motius físics, psíquics o socials, es trobin en situació de manca d’autonomia temporal o permanent, problemàtiques familiars especials, negligència o incapacitat per poder fer les tasques habituals de la vida quotidiana i portar un desenvolupament personal i familiar adequat.
Per tal de prestar el SAD a les persones amb dependència, que hagin estat reconegudes amb grau III (1 i 2) i II (2), s’estableixen criteris específics.
L’IMSST establirà criteris de prioritat per a l’assignació del servei basats, principalment, en el grau de necessitat i, secundàriament, en la renda disponible i en d’altres criteris que en cada cas es considerin adequats.

Accés al servei

A través dels Serveis Socials de la zona de residència de la persona/família destinatària, sempre que es reuneixin els requisits establerts i s’acceptin les condicions contemplades per Reglament d’Atenció Domiciliària.
Segells de reconeixement d'administració oberta