Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Serveis Socials Atenció a les dependències

Informació general

Què és la UAD?

La Unitat d'Atenció a les Dependències coordina les polítiques de protecció a les persones amb dependència i a les seves famílies i dóna resposta a llurs necessitats.

Què fa?

El seu objectiu és donar compliment a les competències atribuïdes per la Llei 39/2006 de promoció de la autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència, garantint l’accés als diferents serveis, recursos i prestacions vinculats.
 
Aquesta unitat està integrada per un equip tècnic que té les següents funcions:
 
  • Oferir suport i reforç permanent a la xarxa de serveis socials per garantir el procediment de tramitació de les sol·licituds de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i prestacions vinculades i la realització dels PIA (Programa Individual d’Atenció), tramitant l’accés als recursos i prestacions vinculades a l’atenció de les persones amb dependència i llurs famílies.
  • Coordinar el programa d’atenció domiciliària per garantir una resposta integral i una prestació coordinada de tots els serveis i recursos que l’IMSST destina per garantir una atenció de qualitat de les necessitats socials de les persones que volen romandre al seu domicili i entorn habituals, però tenen limitades les seves capacitats a causa de discapacitat, dependència, malaltia o vellesa.
  • Donar assessorament jurídic en les matèries que afectin els col·lectius esmentats o llurs familiars: transmissions, pensions, incapacitacions, etc.

On adreçar-se?

Al Centre de Serveis Socials de la zona de residència

Segells de reconeixement d’administració oberta