Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Banc de bones pràctiques

Banc de bones pràctiques

Aquí podreu trobar guies pràctiques de diferents àmbits i accions que s’han dut o es duen a terme que serien considerades bones pràctiques per afavorir la inclusió social de la població.

L’objectiu de les bones pràctiques és la promoció del coneixement i la innovació professional per tal de millorar les intervencions i la qualitat dels serveis dirigits a la ciutadania així com cobrir les noves necessitats.

Tarragona impulsa un projecte per sumar els nouvinguts en programes de voluntariat

Tarragona és l’escenari d’un programa de voluntariat dirigit a nouvinguts residents a la ciutat. Vol.in, impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, neix amb la intenció d’implicar les persones immigrades amb les entitats i projectes locals a través del voluntariat. D’aquesta manera, s’aconsegueix, d’una banda, que comencin a formar part activa de la nova comunitat i, de l’altra, que les organitzacions obrin mirades.

Enllaç

Darrera actualització:  20/12/2018

El comerç de Tarragona es vesteix de Nadal amb la Fundació Estela

Foto: comunicació Santa Tecla

L’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Estela per a la Discapacitat i les associacions comercials de la ciutat de Tarragona han presentat els elements decoratius que vestiran aquest Nadal els aparadors d’un total de 139 establiments i botigues de la capital tarragonina. Es tracta d’unes grans espelmes fabricades a partir de palets de fusta, en el procés d’elaboració de les quals hi han participat un total de 87 usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Enllaç

Darrera actualització:  10/12/2018

Un mural de convivencia

FOTO: Alba Mariné

L'iniciativa ‘Pintem el Serrallo’, que el passat diumenge va culminar la seva quarta jornada en el barri mariner de Tarragona amb la elavoració d'un mural decoratiu de grans dimencions elaborat per joves de 12 a 18 anys que viuen en aquesta zona de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix  del Port Solidari, amb el recolzament de l'Associació de Veïns del Barri del Serrallo.


Enllaç
 

Darrera actualització:  04/12/2018

El club de les pintores supervivents

Font: Diari de Tarragona

La pintora Yvonne Fuster dirigeix a la Creu Roja de Tarragona un taller per dones que han patit violència de gènere. «Aquí no venimos a regodearnos en el victimismo, sinó a cuestionarnos», explica Fuster. La cosa no és treure la responsabilitat als agressors, només faltaria, sinó descobrir el que ha permès que elles és converteixin en víctimes perquè no tornin a ser-ho mai més. Ella és de les que consideren que «l'etiqueta de víctima és anterior al maltractament».


Enllaç

Darrera actualització:  26/11/2018

Creativitat inclusiva a través de la fotografia a Fundació Estela

Font: noticiestgn.cat

Fins al 16 de desembre CaixaForum Tarragona acull l’exposició ‘Fotomaton Ciutadà’ realitzada per alumnes de l’Escola d’Educació Especial Estela.

L’expressió artística ens iguala a tots. I aquest és precisament l’objectiu que cerca el projecte Art for Change, impulsat per l’Obra Social ‘la Caixa’, adreçat a afavorir processos de transformació personal i social a través de l’art en col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat. A Tarragona aquesta iniciativa té com a protagonistes els alumnes de l’Escola d’Educació Especial de la Fundació Estela per a la Discapacitat, de la Xarxa de Santa Tecla, que han impulsat una mostra fotogràfica, ‘Fotomaton Ciutadà’, que es pot veure fins al 16 de desembre a l’espai CaixaForum.

Enllaç

Darrera actualització:  26/11/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat