Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Banc de bones pràctiques

Banc de bones pràctiques

Aquí podreu trobar guies pràctiques de diferents àmbits i accions que s’han dut o es duen a terme que serien considerades bones pràctiques per afavorir la inclusió social de la població.

L’objectiu de les bones pràctiques és la promoció del coneixement i la innovació professional per tal de millorar les intervencions i la qualitat dels serveis dirigits a la ciutadania així com cobrir les noves necessitats.

‘Food Relations’, la cuina com a vehicle comunitari i d’inclusió de persones immigrants

Xarxanet.cat

L’Associació Benestar i Desenvolupament impulsa aquesta iniciativa europea juntament amb altres països per fomentar el diàleg intercultural a través del menjar.

El projecte ‘Food Relations’ és una iniciativa europea que pretén crear espais de participació social, intercultural i d’inclusió de persones immigrants a través de l’alimentació. Aquests espais poden ser des d’un hort urbà fins a la cuina comunitària.

A Catalunya, aquest projecte, que tot just es va presentar el passat 16 de febrer, està impulsat per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD). Aquesta entitat implantarà la iniciativa a Barcelona i l’Hospitalet en el marc del projecte d’inserció laboral Comunitat Activa. En l’àmbit europeu i en paral·lel, ‘Food Relations’ s’està desenvolupant a les ciutats europees de Milà (Itàlia), Tessalònica (Grècia) i Friburg (Alemanya).

Podeu llegir la notícia a Xarxanet en aquest enllaç.

 

Darrera actualització:  22/02/2019

El Banc Blau, el nou espai per parlar de salut a Torredembarra

Es tracta d’una iniciativa que promouen professionals del Centre d’Atenció Primària de Torredembarra (CAP), amb la col·laboració de diversos col·lectius, entitats i altres professionals, entre aquests la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra. Tornarà a sortir al carrer el pròxim 31 de gener, de 9 a 14 h, a la plaça de la Font.


Enllaç  
 

Darrera actualització:  25/01/2019

Tarragona impulsa un projecte per sumar els nouvinguts en programes de voluntariat

Tarragona és l’escenari d’un programa de voluntariat dirigit a nouvinguts residents a la ciutat. Vol.in, impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, neix amb la intenció d’implicar les persones immigrades amb les entitats i projectes locals a través del voluntariat. D’aquesta manera, s’aconsegueix, d’una banda, que comencin a formar part activa de la nova comunitat i, de l’altra, que les organitzacions obrin mirades.

 

Darrera actualització:  20/02/2020

El comerç de Tarragona es vesteix de Nadal amb la Fundació Estela

Foto: comunicació Santa Tecla

L’Ajuntament de Tarragona, la Fundació Estela per a la Discapacitat i les associacions comercials de la ciutat de Tarragona han presentat els elements decoratius que vestiran aquest Nadal els aparadors d’un total de 139 establiments i botigues de la capital tarragonina. Es tracta d’unes grans espelmes fabricades a partir de palets de fusta, en el procés d’elaboració de les quals hi han participat un total de 87 usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Enllaç

Darrera actualització:  10/12/2018

Un mural de convivencia

FOTO: Alba Mariné

L'iniciativa ‘Pintem el Serrallo’, que el passat diumenge va culminar la seva quarta jornada en el barri mariner de Tarragona amb la elavoració d'un mural decoratiu de grans dimencions elaborat per joves de 12 a 18 anys que viuen en aquesta zona de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix  del Port Solidari, amb el recolzament de l'Associació de Veïns del Barri del Serrallo.


Enllaç
 

Darrera actualització:  04/12/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat