Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Banc de bones pràctiques

Banc de bones pràctiques

Aquí podreu trobar guies pràctiques de diferents àmbits i accions que s’han dut o es duen a terme que serien considerades bones pràctiques per afavorir la inclusió social de la població.

L’objectiu de les bones pràctiques és la promoció del coneixement i la innovació professional per tal de millorar les intervencions i la qualitat dels serveis dirigits a la ciutadania així com cobrir les noves necessitats.

Projecte 'Welcome Sense Sostre Barcelona'

Es tracta d'un espai autogestionat per persones que es troben en situació de sensellarisme, que oferiran un servei a partir del novembre a d'altres que es troben també vivint al carrer.
El centre social autogestionat AureaSocial ha presentat aquest projecte que té com origen una de les propostes que van sortir en una assemblea informativa del centre. La iniciativa estarà gestionada pel grup de treball de l’Assemblea de 'El Poblet'.


Enllaç
 

Darrera actualització:  26/11/2018

Projecte "Vincles per la diversitat"

El projecte «Vincles» és una experiència de convivència en la diversitat que es realitza a través d’un cicle de sessions orientades a promoure el coneixement mutu, el diàleg, la col·laboració i la cohesió entre un grup d’unes 25 persones d’un mateix territori.

El principal propòsit és desmuntar estereotips i prejudicis i promoure la creació de vincles de persones que d’una altra manera no arribarien a coincidir.

Enllaç

Darrera actualització:  26/11/2018

Evalúa+, una eina per l'autoavaluació

Evalúa+ és una eina ideada per SIDA STUDI que pretén acompanyar i assessorar aquelles persones i entitats que treballen la sensibilització i educació afectiva-sexual i vulguin avaluar els seus projectes. A més, ofereix un servei d'assessorament i acompanyament gratuït que permet resoldre dubtes sobre el funcionament de la pàgina i sobre la planificació de l'autoavaluació.


Enllaç
 

Darrera actualització:  26/11/2018

Diverscat en Acció, nou web per facilitar sinergies entre periodistes i col·lectius que aborden la diversitat

DiversCat en Acció va néixer per proporcionar eines i formació als i les professionals de la comunicació i de les entitats socials, així com proposar i donar suport a campanyes per a la normalització de les informacions per eradicar els estereotips i prejudicis presents als mitjans.

L’Objectiu de DiversCat en Acció és normalitzar i millorar el tractament de la diversitat cultural present al nostre país a través dels mitjans de comunicació.

Enllaç

Darrera actualització:  26/11/2018

Programa ‘Sempre acompanyats’ (Obra Social La Caixa i Creu Roja)

L'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa el nou programa ‘Sempre acompanyats’ que té per objectiu pal·liar situacions de soledat no volguda i d'aïllament dins el col·lectiu de la gent gran. El projecte, impulsat conjuntament amb l'Obra Social ‘la Caixa’ i la Creu Roja, desenvolupa un seguit d'accions dirigides a la prevenció i la intervenció en situacions de risc per a millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Segons el consistori, la capital de l'Urgell ja ha dut a terme una fase inicial basada en la recollida d'informació i una ronda de contactes amb entitats i agents socials del territori, que han mostrat la seva plena disposició a ser-ne partícips. Actualment, el 15,8% de la població de Tàrrega és major de 65 anys i, d'aquestes persones, el 36,5% tenen més de 80 anys.

 

Enllaç

Darrera actualització:  30/04/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat