Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Banc de bones pràctiques

Banc de bones pràctiques

Aquí podreu trobar guies pràctiques de diferents àmbits i accions que s’han dut o es duen a terme que serien considerades bones pràctiques per afavorir la inclusió social de la població.

L’objectiu de les bones pràctiques és la promoció del coneixement i la innovació professional per tal de millorar les intervencions i la qualitat dels serveis dirigits a la ciutadania així com cobrir les noves necessitats.

El club de les pintores supervivents

Font: Diari de Tarragona

La pintora Yvonne Fuster dirigeix a la Creu Roja de Tarragona un taller per dones que han patit violència de gènere. «Aquí no venimos a regodearnos en el victimismo, sinó a cuestionarnos», explica Fuster. La cosa no és treure la responsabilitat als agressors, només faltaria, sinó descobrir el que ha permès que elles és converteixin en víctimes perquè no tornin a ser-ho mai més. Ella és de les que consideren que «l'etiqueta de víctima és anterior al maltractament».


Enllaç

Darrera actualització:  26/11/2018

Creativitat inclusiva a través de la fotografia a Fundació Estela

Font: noticiestgn.cat

Fins al 16 de desembre CaixaForum Tarragona acull l’exposició ‘Fotomaton Ciutadà’ realitzada per alumnes de l’Escola d’Educació Especial Estela.

L’expressió artística ens iguala a tots. I aquest és precisament l’objectiu que cerca el projecte Art for Change, impulsat per l’Obra Social ‘la Caixa’, adreçat a afavorir processos de transformació personal i social a través de l’art en col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat. A Tarragona aquesta iniciativa té com a protagonistes els alumnes de l’Escola d’Educació Especial de la Fundació Estela per a la Discapacitat, de la Xarxa de Santa Tecla, que han impulsat una mostra fotogràfica, ‘Fotomaton Ciutadà’, que es pot veure fins al 16 de desembre a l’espai CaixaForum.

Enllaç

Darrera actualització:  26/11/2018

Com vas de salut mental?

És un programa que proposa parlar de salut mental a l'aula, eliminant així els prejudicis i el tabú que existeix, entenent que TOTHOM té salut mental i que igual que amb la salut física, se l'ha de tenir en compte i cuidar-la. 


Enllaç 
 

Darrera actualització:  26/11/2018

Energia Justa: voluntariat contra la pobresa energètica

L'entitat ambiental Ecoserveis reivindica des de fa temps una mirada social de l'energia, que inclogui aspectes de generació, de gestió i també de consum. Juntament amb l'entitat ABD promouen des de fa uns anys el programa Energia Justa. Es tracta d'un programa de voluntariat en el qual persones altruistes dediquen a assessorar persones en situació vulnerabilitat social: ajuden a desxifrar les complexitats del sistema energètic, a millorar l'eficiència energètica de les seves llars per tal de reduir el consum, i promou mesures d'estalvi sostenible, amb el propòsit de pal·liar la pobresa energètica.


Enllaç
 

Darrera actualització:  26/11/2018

Menjadors educatius contra l’exclusió social

Un curs més s’ha posat en marxa el servei de menjadors educatius contra l’exclusió social de 1r i 2n d’ESO dels instituts del Vendrell.

Es tracta de nois i noies amb risc d’exclusió que, en acabar l’educació primària, es veuen mancats de la beca de menjador que disposaven i que són derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell. Els menjadors educatius, a part de garantir un àpat, també combinen processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat.


Enllaç
 

Darrera actualització:  26/11/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat