Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Banc de bones pràctiques

Banc de bones pràctiques

Aquí podreu trobar guies pràctiques de diferents àmbits i accions que s’han dut o es duen a terme que serien considerades bones pràctiques per afavorir la inclusió social de la població.

L’objectiu de les bones pràctiques és la promoció del coneixement i la innovació professional per tal de millorar les intervencions i la qualitat dels serveis dirigits a la ciutadania així com cobrir les noves necessitats.

Orientaciones para las buenas prácticas en la atención psicosocial de jóvenes y adolescentes

Aquesta guia de bones pràctiques ha estat elaborada amb la intenció de ser una eina que permeti, tant als dispositius en si mateixos com als professionals de la salut i de l'educació que treballen amb adolescents i joves, conèixer algunes de les barreres que dificulten la utilització dels dispositius de salut mental per part dels joves i establir pautes i recomanacions per intentar minimitzar-les.

La raó pràctica de la seva elaboració és la infrautilització dels serveis professionals per part d’aquest grup d’edat davant situacions de depressió i ansietat, principalment, encara que també davant els malestars propis del cicle vital. La raó més teòrica, però, transcendeix l’objectiu específic per a delinear una manera d’investigació-participació propi de la salut mental col·lectiva.

Enllaç

Darrera actualització:  21/03/2018

Economía verde, discapacidad y empleo

Economía verde, discapacidad y empleo: oportunidades de generación de empleo a través de la iniciativa social és un recull de recomanacions, propostes d'actuació i experiències d'èxit d'aprenentatges en economia verda duts a terme per centres especials de treball i/o entitats de persones amb discapacitat.

 

Enllaç

Darrera actualització:  21/03/2018

Projecte Interxarxes

Projecte de Treball en xarxa al Districte d’Horta-Guinardó és un projecte que consisteix en l’establiment d’una xarxa de coordinació regular i estable, en l’àmbit del Districte, entre els diferents serveis de salut, educació i atenció social adreçats a la població infantil (0-18 anys). Aquesta xarxa ha de revisar, periòdicament, la qualitat assistencial, programar accions conjuntes i afavorir l’intercanvi d’informacions i coneixements.

Els objectius, doncs, són la millora de la qualitat assistencial dels serveis, l’increment del coneixement de la realitat de la infància i la família al territori mitjançant la recerca aplicada, la formació i aprenentatge mutu dels professionals en el treball en xarxa i la formulació de propostes d’optimització dels recursos disponibles dins d’un pla més ampli de dinamització comunitària. Tot això genera propostes de canvi i innovació en la gestió dels serveis.

Enllaç

 

Darrera actualització:  21/03/2018

Els Bancs del Temps

Els Bancs del Temps són xarxes d’intercanvi de temps (hora per hora) entre persones que s’inscriuen al projecte amb l’objectiu de donar, rebre i compartir el seu temps amb d’altres persones, generalment del seu entorn més proper (veins i veïnes del barri on viuen o treballen).

L'Associació pel Desenvolupament dels Bancs del Temps (ADBdT) posa a a l'abast de tothom la major quantitat de coneixements possibles sobre els Bancs de Temps.  També hi podreu trobar un fòrum intercatiu útil per compartir informació i experiències entre els Bancs de Temps.

Enllaç

Darrera actualització:  21/03/2018

Banc de bones pràctiques en l'àmbit de la joventut

Aquesta plataforma és una eina col·laborativa, oberta i dinàmica, al servei dels professionals de les polítiques de joventut. Posen a disposició dels seus usuaris informació àmplia, extensa i minuciosa sobre diversos projectes de qualitat en l’àmbit de la joventut, i ofereixen la possibilitat d’opinar sobre ells, d’obrir debats i discussions sobre els seus continguts i propostes.

 

 

Enllaç

Darrera actualització:  21/03/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat