Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Guia de mesures sobre habitatge davant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19

En aquesta guia, elaborada per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, es detallen les mesures que el govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat de Catalunya han establert per a les famílies que han vist minvats els seus ingressos pels efectes de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i tenen dificultats per pagar les quotes del lloguer o la hipoteca del seu habitatge habitual. També expliquem les mesures que s’han pres per atendre les diverses situacions que puguin sorgir, relatives a l’ús de l’habitatge habitual, durant aquest període d’excepcionalitat.

Darrera actualització:  22/05/2020

Servei d’acompanyament gratuït per a entitats

Font: Unsplah

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) torna a posar a disposició de les entitats sense ànim de lucre el servei d’acompanyament. Aquest té com a finalitat orientar a les entitats en la millora de la seva gestió perquè les seves accions tinguin més impacte social. Es tracta d’un servei gratuït, eficient i de qualitat que es realitza a través de la Fundació Pere Tarrés, organització referent i especialitzada en el sector associatiu.

Els serveis es poden sol·licitar escrivint un correu a spav.tsf@gencat.cat.

Darrera actualització:  17/02/2020

Dia Mundial de la Salut Mental: Parlar obertament del suïcidi

Avui 10 d’octubre és el Dia Mundial per la Salut Mental, i des de l’Organització Salut Mental Catalunya s’ha posat en marxa la campanya "Parlar i escoltar, salva vides" amb l’objectiu de millorar la informació i prevenció de la mort per suïcidi, i mostrar els recursos i entitats que treballen per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica de salut mental, masses vegades silenciada.

 El passat mes de setembre, l’orgnaització Obertament va públicar un conjunt de 10 mesures per prevenir el fenomen del suïcidi entre el jovent, que responien a tres grans àmbits d’actuació: l’educació emocional, el sistema de salut públic i la comunicació. Coincidint també amb la presentació de l’informe “El suïcidi als mitjans”.

Darrera actualització:  10/10/2019

Observatori de la Dependència, projecte pioner d’atenció a la gent gran

ACRA, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials ha creat l'Observatori de la Dependència. Es tracta d'un espai de recerca sobre el sector d’atenció a la dependència i la gent gran. A través d'una pagina web, les persones interessades i usuàries poden conèixer estudis i informes elaborats periòdicament per la mateixa entitat i consultar un repositori amb dades oficials dels organismes públics i elements d’investigació relacionats amb l’àmbit d’atenció a la gent gran.


Enllaç
 

Darrera actualització:  01/10/2019

5 aplicacions contra la violència masclista

Des de que va començar l’any 2019, les dades obertes sobre violència masclista no han parat de créixer, respecte anys anteriors. Durant el primer trimestre del 2019, s’han posat 3.021 denúncies sobre violència masclista i s’han atès a 3.002 dones. Aquestes xifres demostren que la violència masclista és un dels problemes principals del país. En l'enllaç podreu trobar 5 aplicacions per lluitar contra la violència masclista. 


Enllaç
 

Darrera actualització:  02/07/2019

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat