Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

6 guies per desmuntar l’odi

L’Institut d’Estudis Catalans defineix xenofòbia com “odi als estrangers”. No hi ha dubtes del significat d’aquest tipus d’actitud, com tampoc n’hi ha de la seva presència en la nostra societat en ple segle XXI. Per aquest motiu, entitats i institucions segueixen treballant per eradicar, definitivament, aquesta xacra. Una forma de fer-ho és també amb l’elaboració de documents que posin per escrit com fer front a aquesta problemàtica des de diverses perspectives, com els que es mostren a continuació.
Enllaç
 

Darrera actualització:  15/03/2019

Conferència "Mindfulness MBSR per la gestió de l'estrès"

Conferència "Mindfulness MBSR per la gestió de l'estrès", a càrrec d'Eduard Miquel, primer instructor de MBSR a la província de Tarragona. Presencia, resiliència i reducció de l'estrès. Dia: 06-02-2019 Horari: de 20:30 a 21:30 Activitat gratuïta. Inscripció prèvia trucant al 977 24 53 80 o per correu electrònic en aquest enllaç.

Enllaç

Darrera actualització:  31/01/2019

Tarragona compta amb 4 obres adaptades a persones amb discapacitats sensorials

En concret fins a l’estiu quatre obres seran les que comptaran amb suports perquè les persones amb discapacitats sensorials pugin gaudir dels espectacles:

  • Voltaire / Rousseau. La disputa, en castellà - 12 de gener.
  • La importancia de ser Frank, en català - 2 de febrer.
  • Jane Eyre en castellà - 2 de març.
  • La bona persona de Sezuan, en català - 29 de març.

L’adaptació de les obres consisteix en facilitar la comprensió de la parla i millorar la distància entre la persona emissora i la receptora tot instal·lant un triple servei: la sobretitulació en pantalla del llibret per a persones amb discapacitat auditiva, l’àudio descripció per a persones cegues i el servei de bucle d’inducció magnètica i so de sala amplificat per als usuaris amb implants coclears o dificultats auditives lleus.

Enllaç

Darrera actualització:  14/01/2019

Impulsen a Tarragona un 'Altaveu Ciutadà' per recollir opinions sobre projectes a la ciutat

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region impulsa un Altaveu Ciutadà com a eina de govern obert que permeti i faciliti una comunicació bidireccional i el més transparent possible amb la ciutadania. L’eina ha de servir per donar a conèixer la tasca de la Fundació i per apropar-se al ciutadà i reflexionar, explicar, retornar, compartir i fer extensible les decisions per tal de conèixer què opina sobre temes i projectes de la regió innovadora i intel·ligent. L’Altaveu es marca com objectiu arribar entorn a 250 participants per recollir de forma voluntària i continuada les seves opinions i necessitats sobre temàtiques d’interès, tant de la Fundació com dels membres de l’altaveu amb projectes o idees que puguin esdevenir o plantejar-se.

Enllaç

Darrera actualització:  11/01/2019

Una aplicació mòbil alerta sobre situacions de discriminació

Alerta Discriminación' és un projecte de Red Acoge, una federació formada per 18 organitzacions que defensa els drets de les persones immigrants i refugiades, i que compta amb la participació de més de 1.000 persones voluntàries. El seu objectiu és acabar amb la invisibilització de la discriminació que pateixen cada dia milers de persones.


Enllaç
 

Darrera actualització:  28/12/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat