Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Eines per la ciutadania

Eines per la ciutadania

Vincula't: material per treballar amb dones maltractades

És el resultat de treball de recerca que durant vuit anys van portar a terme el col·lectiu de professionals de Tamaia (Associació de dones contra la violència familiar). Es mostra com una eina necessària per a  la formació permanent de professionals per ajudar-se a poder ajudar, a sortir de l'espiral de dificultats que comporta per a massa famiílies, el procés de la violència familiar.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Directrius de les Nacions Unides per una mediació eficaç

Les directrius es basen en l'experiència de la comunitat internacional. Es van tenir en compte aportacions dels estats membres, el sistema de les Nacions Unides, les Organitzacions Regional, Supregionals i altres Organitzacions no governamentals, els grups de dones, líders religiosos, la Comunitat Acadèmica i els mediadors i especialistes en mediació.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Guia metodològica sobre el projecte d'intervenció social

Guia dirigida a abordar temes interdisciplinaris rellevants per a la millora de la tasca d'aquelles persones que treballen en l'àmbit de la intervenció social.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Protocol marc per a un abordatge coordinat de les situacions de maltractament vers les persones grans

Aquest protocol vol establir el marc de referència tècnic i metodològic que possibiliti la coordinació dels diferents departaments, ens locals, institucions, agents socials i serveis que se’n desprenen, així com la delimitació dels àmbits d’actuació per garantir l’efectivitat de les intervencions en l’abordatge de les situacions de maltractament vers les persones grans.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

L'atenció gerontològica basada en la persona

Guia realitzada per a la intervenció professional en els centres i serveis d'atenció a gent gran en situació de fragilitat o dependència.

És una guia que ofereix les bases conceptuals i les metodologies d’intervenció precises per duu a terme dissenys de serveis i intervencions tècniques des d’un model d’atenció centrat en les persones. Un model orientat cap a les persones, cap a la seva qualitat de vida i cap al seu benestar quotidià. Una atenció que es dirigeixi no sols a donar resposta a les necessitats derivades de la dependència sinó que vetlli pels seus drets, preferències i desitjos. No és altra idea que la de concebre els ciutadans des de la dignitat i el suport a l’autonomia. Fins i tot en les persones amb alts graus de discapacitat, tendència que en els països avançats en polítiques socials va cobrant  força i consistència des de fa vàries dècades.

 

Enllaç

Darrera actualització:  08/05/2018

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat